Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Τουρκία: Πατέρας δικάζεται για το φόνο του γιου του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Αντιγράφω από εδώ.

Πατέρας δικάζεται για το φόνο του γιου του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος
8/9/2009


Άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η δίκη ενός 49χρονου Τούρκου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον ομοφυλόφιλο γιό του σε ένα "έγκλημα τιμής" το οποίο προκαλεί αίσθηση στην τουρκική και διεθνή κοινή γνώμη.

Ο Γιαχία Γιλντίζ, ο οποίος διαφεύγει και δικάζεται ερήμην, κατηγορείται ότι τον Ιούνιο του 2008 πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο γιο του Αχμέτ, τελειόφοιτο φοιτητή Φυσικής, όταν ο τελευταίος του μίλησε για την ερωτική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα από την Κολωνία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οικογένεια δεν αποδέχθηκε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γιου της ο οποίος άρχισε να δέχεται απειλές. Ο πατέρας, αποφασισμένος να θέσει τέλος στη ζωή του Αχμέτ, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο όπως κατατέθηκε, εθεάθη στον τόπο του εγκλήματος. Από το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου προκύπτει ότι βρισκόταν στην περιοχή όταν διαπράχθηκε η δολοφονία, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας.

Στη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης τραυματίστηκε από σφαίρα και μία διερχόμενη, η οποία είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Την ακροαματική διαδικασία παρακολουθούν αρκετοί εκπρόσωποι οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ύστερα από καταγγελίες ότι ορισμένα τουρκικά δικαστήρια δεν καταβάλλουν τις προσήκουσες προσπάθειες απονομής δικαιοσύνης σε περιπτώσεις που θύματα δολοφονίας είναι ομοφυλόφιλοι.
* Μπορείτε επίσης να δείτε παλιότερο ποστ για την ίδια υπόθεση, πιέζοντας εδώ.

3 σχόλια:

Βρομιστεράκι είπε...

Αυτό δεν το χωράει το μυαλό μου... :(

Tales from the other side of town είπε...

Κι όμως, τα "εγκλήματα τιμής" κατά ομοφυλόφιλων δεν είναι καθόλου ασυνήθιστα στον μουσουλμανικό κόσμο.
Πρόσφατα, υπήρξαν καταγγελίες για πολλά παρόμοια εγκλήματα στο Ιράν και στο Ιράκ από την Διεθνή Αμνηστία και την Human Rights Watch. Καταγγελίες για δολοφονίες από γονείς, ή περιπτώσεις που γονείς κατέδιδαν τα παιδιά τους στις αστυνομικές αρχές, σε χώρες που βέβαια η ομοφυλοφιλία τιμωρείται είτε με πολυετή φυλάκιση (και πολλούς βασανισμούς βέβαια), είτε με απαγχονισμό και όλα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες.

Βρομιστεράκι είπε...

Και Μη Χειρότερα...