Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Το διάγγελμα των εκλογών στις ειδήσεις των οκτώ.


Ειλικρινά χαίρομαι που χτες ο πρωθυπουργός της χώρας μας, προκήρυξε εκλογές. Για δύο λόγους: η επελθούσα κυβέρνηση ήταν αν όχι η χειρότερη, από τις χειρότερες κυβερνήσεις μεταπολιτευτικά - πέρασε στην ελληνική βουλή τα πιο πολλά αντισυνταγματικά νομοσχέδια, σεβάστηκε λιγότερο απ' όλες τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, αυτή η βουλή ήταν η χειρότερη βουλή από άποψης βουλευτών όλων των κομμάτων. Πολλές φορές άκουγα αρκετούς βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος να μιλούν και αναρωτιόμουν, όχι αν είναι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά αν κάποιοι απ' αυτούς έχουν γραμματικές γνώσεις. Τραγικό επίπεδο. Και αυτό όχι μόνο απ' τους πολιτικούς που περιδιαβαίνουν τα τηλεοπτικά κανάλια και άλλα μέσα, αλλά το λέω επειδή έτυχε να διαβάσω κάποιες φορές πρακτικά της Βουλής.

Θα μου πείς, τί περιμένεις τώρα; Κάτι καλύτερο; Δυστυχώς δεν περιμένω και πολλά πράγματα. Και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμη λιγότερα - στην Ελλάδα άλλωστε ποτέ δεν μπήκαν στο μέινστρημ της πολιτικής, δεν έγιναν από τα κύρια θέματα συζήτησης. Και δυστυχώς μέσα στο περιβάλλον της μεγάλης οικονομικής κρίσης και άλλων σοβαρών προβλημάτων, πολύ φοβάμαι (είμαι σίγουρος δηλαδή) ότι δεν θα συζητηθούν καθόλου.

Ελπίζω τουλάχιστον όσοι ψηφίσουμε, να έχουμε ως ένα από τα πρώτα κριτήριά μας τον σεβασμό των λοαδ δικαιωμάτων και την υποστήριξή τους -, κατά το δυνατόν.

Changes λοιπόν και, David Bowie.

From: thebeamers.

1 σχόλιο:

xomeritis είπε...

Αυτό το mainstreaming Tales, η μεγάλη μας χασούρα, τα χρόνια που χάσαμε και γεράσαμε. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνικού, του απολιθωμένου πολιτικού σκηνικού.