Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ".


Ο νέος Πρόεδρος της συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Abdussalam Treki (εξελέγη στις 10 Ιουνίου), Λιβυακής καταγωγής, λέει ότι "η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή".

Ο κύριος Treki, μέχρι πρότινος ήταν γραμματέας της Λιβύης στον ΟΗΕ για τις Αφρικανικές Σχέσεις. Κατά το άνοιγμα της 64ης συνεδρίασης του οργανισμού την Παρασκευή που μας πέρασε, έδωσε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία του τέθηκε ερώτηση για το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Η απάντησή του ήταν: "Το θέμα αυτό είναι πολύ ευαίσθητο. Ως μουσουλμάνος, δεν είμαι ευτυχής με αυτό...δεν επιτρέπεται στην πλειοψηφία των κρατών. Η άποψή μου δεν είναι καθόλου θετική ως προς αυτό. Πιστεύω ότι δεν είναι αποδεκτό από την θρησκεία μας, από την παράδοσή μας. Δεν είναι δέ, αποδεκτό στην πλειοψηφία του κόσμου. Υπάρχουν βέβαια χώρες στον κόσμο που το επιτρέπουν, νομίζοντας ότι κατ' αυτό τον τρόπο αποδίδουν δημοκρατία, εγώ πιστεύω πως όχι".

[από το Pink News.]

9 σχόλια:

Tales from the other side of town είπε...

sCaTterBraiN,
σου ζητώ συγγνώμη, δεν θα το ήθελα να το πάρεις προσωπικά, όμως είδηση από το μπλογκ troktiko, δεν θα ήθελα να αναδημοσιευθεί εδώ.
Δεν είναι ζήτημα λογοκρισίας, αν καταλαβαίνεις, είναι ζήτημα ευπρέπειας. Το εν λόγω μπλογκ αναλίσκεται σε κουτσομπολιό και ρυπαρογραφήματα.
Ζητώ συγγνώμη ξανά.

sCaTterBraiN είπε...

κανένα πρόβλημα - έχεις κάθε δικαίωμα. πάντως η είδηση δεν υπάρχει μόνο εκεί (απλά εκεί το βρήκα πρώτα κάνοντας ένα search).

Tales from the other side of town είπε...

ok :-)

Ephemeron είπε...

Και μενα η απαντηση μου στον "Κυριο" Abdussalam ειναι..."αντε πηγαινε στα τσακιδια και ζησε στη χωρα σου και μιλα εκει για ομοφυλοφιλια και πες οτι θες... εδω δεν περνανε τετοιου ειδους χαζομαρες"
Προσεξτε τι λεει... "δεν ειναι αποδεκτο απο τη θρησκεια μας..."
Και μας τι μας νοιαζει αν η θρησκεια του Abdussalam ειναι εναντιον της ομοφυλοφιλιας;;;

Tales from the other side of town είπε...

Ephemeron,
ο χαμογελαστός αυτός κύριος, ας πιστεύει ότι θέλει, είτε την θρησκεία του, είτε ότι άλλο του καπνίσει, έχουμε δημοκρατία.
Από την στιγμή όμως που είναι Προεδρεύων στον ΟΗΕ, έχει υποχρέωση και καθήκον να τηρεί λόγω και έργω τα ψηφίσματα του ΟΗΕ στο ακέραιο. Αλλοιώς, θα πρέπει να πάει σπίτι του, και, αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος, κάποιος πρέπει να τον στείλει σπίτι του.
Κι εκεί ας κάνει 100 μετάνοιες την ημέρα για να πάει στον παράδεισο.

stassa είπε...

Καλά, τί έγινε ξαφνικά; Προχτές μίλησε κι ο Καντάιφι στον ΟΗΕ, και τους δούλευε κανονικά. Τίποτα με τα πετρέλαια πάλι;

Tales from the other side of town είπε...

stassa,
δεν ξέρω ούτε για τον Καντάφι, ούτε για την τέντα του, πόσο μάλλον για πετρέλαια.
Τώρα βέβαια θα μου πείς οι γκέι φταίνε για τους τυφώνες, φταίνε για τους σεισμούς, ε, για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου να μην φταίνε;

gay super hero είπε...

@ tales

'Οπως ξέρεις δεν υπάρχει κανένα ψήφισμα του ΟΗΕ σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των διαφυλικών που να δεσμεύει το συγκεκριμένο κύριο. Υπάρχει μία προσπάθεια να περάσει ένα ψήφισμα που μέχρι στιγμής υποστηρίζουν 67 χώρες και ένα αντίπαλο ψήφισμα που εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και το οποίο υποστηρίζουν άλλες 60 χώρες - ανάμεσά τους και η Λιβύη.

Επίσης αυτό το "δημοκρατία έχουμε" που γράφεις δεν φαντάζομαι να αναφέρεται στη Λιβύη...

Tales from the other side of town είπε...

Φυσικά δεν αναφέρομαι στη Λιβύη. Ναί, δεν υπάρχει κάποιο ψήφισμα ειδικά για τα δικαίωματα των ομοφυλόφιλων από τον ΟΗΕ, όμως η θέση του (και από της θέσης αυτής μίλησε, όχι ως αντιπρόσωπος της Λιβύης, ή ως πρόσωπο) είναι θεσμική και τουλάχιστον θα έπρεπε να σεβαστεί όλα τα ψηφίσματα περί ισότητας.