Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΓΚΕΙ ΙΜΑΜΗΣ.

Ο Daayiee Abdullah είναι 55 ετών και είναι Ιμάμης. Φορά το σκέπαστρο της προσευχής, έχει γενειάδα και είναι ομοφυλόφιλος. Είναι ένας από τους δύο Ιμάμηδες στον κόσμο που είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος. Ήταν δική του θέληση να ακολουθήσει το μονοπάτι του Ισλαάμ: μεγάλωσε ως Βαπτιστής στο Ντίτροϊτ, είχε φίλους Κινέζους και Ισλαμιστές κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πεκίνο, εκείνος όμως ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό. "Μου είπαν ότι δεν ήταν πρόβλημα για μένα ως ομοφυλόφιλο, να είμαι ένας καλός μουσουλμάνος".

Ο Imam Abdullah και κάποιοι φίλοι του, πιστεύουν σε μια διαφορετική ερμηνεία της ιστορίας του Λώτ. Σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία, ο Θεός, δεν καταδίκασε (στην ιστορία αυτή) τους ομοφυλόφιλους, αλλά τους βιαστές και τους κλέφτες. "Δεν είναι η ομοφυλοφιλία που το Κοράνι απαγορεύει, αλλά μάλλον ο βιασμός. Η αποστροφή προς τους ομοφυλόφιλους έχει να κάνει πιο πολύ με πολιτιστικούς, κοινωνικούς ή πολιτικούς παράγοντες", λέει ο ίδιος. "Όπως συμβαίνει στους φόνους τιμής και στα συνοικέσια. Ούτε αυτά αναφέρονται στο Κοράνι".


Ο Abdullah, ζεί πλέον στην Ουάσιγκτων, προσεύχεται και κάνει τελετές για τους ομοφυλόφιλους - δείχνει δέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους οροθετικούς, κάτι που κανένας άλλος Ιμάμης δεν κάνει. Έχει ευλογήσει γάμους ομοφύλων και τα τελευταία 11 χρόνια δίνει θρησκευτικές συμβουλές σε on-line forum με τον τίτλο "Muslim Gay Men."

Ωστόσο, έχει πολλές φορές δεχτεί απειλές για την ζωή του - πλέον όμως γελά όταν τις ακούει.

Δείτε το παρακάτω βίντεο διάρκειας 18', όπου ο Abdullah μιλά στο George Washington University σε πάνελ με θέμα "Ισλαάμ και Ομοφυλοφιλία".


Δεν υπάρχουν σχόλια: