Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον ομοφυλοφοβικό νόμο της Λιθουανίας.

Αύριο Τετάρτη 16/9/2009, θα γίνει συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τον ομοφυλοφοβικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Λιθουανία, και που απαγορεύει την δημόσια συζήτηση θεμάτων που αφορούν την ομοφυλοφοβία.

Θα απαντηθούν οι προφορικές ερωτήσεις που έχουν ήδη γίνει για το θέμα και θα γίνει συζήτηση. Περισσότερα για την ατζέντα της ημέρας μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση για ψήφισμα για τον νόμο αυτό της Λιθουανίας, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τέλος, όσοι ενδιαφέρεστε να δείτε την συνεδρίαση αυτή on-line, μπορείτε να το κάνετε μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πιέζοντας εδώ.

[Από την ιστοσελίδα της ILGA-Europe.]

3 σχόλια:

xomeritis είπε...

¨Εμαθες εξελίξεις;

Tales from the other side of town είπε...

Προς το παρόν, μπορείς να δεις όλη την συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο, η διεύθυνση είναι αυτή http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player;jsessionid=24EDB5B5755CC8600FD3E59FD5AE358B?date=20090916. Είναι μεταγλωτισμένο στα Ελληνικά - ακόμη δεν το έχω δεί όλο...
όσους έχω προλάβει να ακούσω, ήταν πολύ καλές ομιλίες...
Θα κάνω όμως κάποιο ποστ γι' αυτό το συντομότερο δυνατόν.

Tales from the other side of town είπε...

Μόλις άκουσα την ομιλία του Επίτροπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Μπαρό, και ήταν εξαιρετική. Υποστήριξε πλήρως το ψήφισμα, και πρότεινε να προωθηθούν ποινές κατά της Λιθουανίας, αν δεν αλλάξει τον νόμο.