Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ο ΔΗΣΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;


Ένα τελευταίο ποστ στην σειρά των δημοσιευμάτων για την Κύπρο.Πάντως πέρα από τις ομοφυλοφοβικές δηλώσεις κάποιων πολιτικών, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί θετικό το γεγονός, ότι τον τελευταίο καιρό το θέμα συζητείται στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας, δίνεται δημόσιο βήμα, διατηρείται στην επικαιρότητα.
Αντιγράφω από το SigmaLive.
ΔΗΣΥ: Δημοψήφισμα για τους γάμους ομοφυλοφίλων
15 Ιουνίου 2010, 14:06, SigmaLive

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του εκφράζει ο ΔΗΣΥ στο θέμα του γάμου και της συμβίωσης ομοφυλοφίλων, καλώντας παράλληλα και τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και τους πολίτες να τοποθετηθούν, προτείνοντας και τη λύση του δημοψηφίσματος για όσους δεν θέλουν να εκτεθούν.
Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους, έθεσε το κοινωνικό και πολιτικό ερώτημα του κατά πόσον η κοινωνία θέλει ή δεν θέλει να υιοθετήσει τον γάμο ή το σύμφωνο συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων.
''Εχω δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν έχω τίποτε και σέβομαι απολύτως την προσωπική και ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε, μη των ομοφυλοφίλων εξαιρούμενων, και ότι το μείζον ζήτημα δεν είναι το πώς και το πόσον οι οργανωμένοι ομοφυλόφιλοι, ίσως και κάποιοι άλλοι, ενοχλήθηκαν από τις απόψεις μου και συστηματικά με καθυβρίζουν, αλλά το κατά πόσον η κοινωνία μας θέλει ή δεν θέλει να υιοθετήσει τον γάμο ή το σύμφωνο συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων'', σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Προσθέτει ότι ''αυτό είναι το μεγάλο και επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό ερώτημα που τα κόμματα, οι πολιτικοί, οι βουλευτές αλλά και οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν θέση και να το απαντήσουν''.
''Ο ΔΗΣΥ ομόφωνα αποφάσισε να ταχθεί εναντίον. Τώρα είναι η σειρά των υπολοίπων. Αν κάποιοι δεν θέλουν να εκτεθούν, ως συνήθως, υπάρχει και ο καθ’ όλα δημοκρατικός και ασφαλής δρόμος του δημοψηφίσματος. Ιδού το αίτημα, ιδού και το δίλημμα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα''.

3 σχόλια:

Το Λαγωνικό είπε...

Με τους περισσότερους κύπριους να είναι ομοφοβικοί σε πολύ μεγάλο βαθμό βάση των στατιστικών ερευνών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένα δημοψίφισμα μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ για τους ΛΟΑΔ. Θυμιθείτε τι έγινε στην Καλιφόρνια με την proposition 8.

Tales from the other side of town είπε...

Σωστά. Ανεξάρτητα όμως απ' αυτό, ακόμη και αλλοιώς να ήταν τα νούμερα, τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι λάθος να τίθενται σε δημοψήφισμα.
Αν και εκ πρώτης άποψης μπορεί να ακούγεται δημοκρατική η λύση ενός δημοψηφίσματος, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό να τίθενται τα δικαιώματα μιας μερίδας πολιτών υπό την κρίση της πλειοψηφίας.

Το Λαγωνικό είπε...

Πάρα πολύ σωστά το αναφέρεις Tales. Άλλωστε δεν είναι από μόνο του ύποπτο ο Θεμιστοκλέους να προτείνει δημοψήφισμα;;
Έχει σκοπιμότητα από πίσω, σίγουρα θα γνωρίζει για τις στατιστικές και είναι βέβαιος από τώρα για το αποτέλεσμα. Γιαυτό και προτίνει η κοινωνία να αποφασίσει για το γάμο των ομόφυλων.
Μεγάλη κουφάλα ο τύπος, θα έχει και τη δύναμη που του παρέχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να συνεχίζει το βάρβαρο έργο του.