Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Η THERESA MAY ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η Υπουργός Εσωτερικών και Ισότητας, κυρία Theresa May δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή κουλτούρας για την επιτυχή αντιμετώπιση των τελευταίων οχυρών της ομοφυλοφοβίας και της τρανσφυλοφοβίας.

Γράφοντας για λογαριασμό του PinkNews.co.uk, η κυρία May λέει: "κάθε άνθρωπος στην κοινωνία μας έχει τον δικό του ρόλο να παίξει και οι επικεφαλείς των μεγάλων επιχειρήσεων, οι διευθυντές των εφημερίδων, οι αθλητικογράφοι πρέπει να παίξουν τον δικό τους ρόλο, να αναλάβουν δράση".

Συνεχίζει: "Χρειαζόμαστε αλλαγή κουλτούρας στον τομέα υποστήριξης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφί, διαφυλικών και φυσικά εδώ πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους και οι πολιτικοί, και, αισθάνομαι υπερήφανη που αυτή η εκλογή, ανέδειξε μεγαλύτερο αριθμό ανοικτά ομοφυλόφιλων βουλευτών, παρ' ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε".

Την εβδομάδα που μας πέρασε η κυρία May, έδωσε στη δημοσιότητα την ατζέντα της κυβέρνησης όσον αφορά τα λοαδ δικαιώματα, η οποία περιλαμβάνει την δυνατότητα θρησκευτικής καταχώρισης συμβίωσης, καθώς επίσης την αφαίρεση των ιστορικών καταδικαστικών αποφάσεων υποθέσεων συναινετικού ομοφυλοφιλικού σεξ από τα ποινικά αρχεία και την αλλαγή πολιτικής στην παροχή ασύλου στους λοαδ μετανάστες. Δεν φαίνεται ωστόσο διάθεση για να προχωρήσει η χώρα στον γάμο ομοφύλων.

Την Τετάρτη που μας πέρασε ο Πρωθυπουργός David Cameron, ήταν πρώτος επικεφαλής των Τόρυς που φιλοξένησε εκδήλωση της λοαδ κοινότητας στην Downing Street, όπου παραδέχτηκε ότι το κόμμα του έχει αργήσει στην κατανόηση των λοαδ θεμάτων (για "slow learners" μίλησε).

Να σημειωθεί ότι η κυρία May, δέχτηκε κριτική από τους λοαδ τον προηγούμενο μήνα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, λόγω του φτωχού φακέλου της στην υποστήριξη των δικαιωμάτων της κοινότητας, καθώς στο παρελθόν είχε ψηφίσει εναντίον στην εξίσωση των ορίων ηλικίας συναινετικού σεξ, κατά των δικαιωμάτων υιοθεσίας, ενώ ήταν απούσα σε άλλες ψηφοφορίες. Ωστόσο είχε ψηφίσει υπέρ του συμφώνου συμβίωσης.

Ανταποκρινόμενη στην κριτική, είπε: "Εάν με καλούσαν να ψηφίσω τώρα γι' αυτά τα θέματα, ναί, θα το έκανα κάτω από διαφορετική οπτική και πιστεύω θα ψήφιζα διαφορετικά".

Στο παρακάτω βίντεο η κυρία May απαντάει στην κριτική αυτή, λέει ότι έχει αλλάξει η οπτική της και ότι ως υπουργός θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική σε συζήτηση στο BBC στις 20 Μαίου, λίγο αφότου ανέλαβε Υπουργός.



------------

Χμ, Ραγκούσης ονομάζεται ο Υπουργός Εσωτερικών μας. Καστανίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης μας. Ακούσατε ποτέ κάποιον εκ των δύο να τοποθετούνται σε κάποιο από τα λοαδ θέματα ως υπουργοί; Ακούσατε ποτέ κάποιον δημοσιογράφο στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση, ή στον Τύπο, να τους ζητά να το κάνει;

Είναι ή όχι υποχρέωσή τους, να μεριμνούν για όλους τους πολίτες; Είναι ή όχι υποχρέωση των δημοσιογράφων να ελέγχουν τους κυβερνώντες και να ζητούν την θέση τους σε όλα τα θέματα;

Η φτώχια και η δυσκολία στην Ελλάδα, ναί είναι οικονομική, κυρίως όμως είναι φτώχια σκέψης, κουλτούρας, και ευθύνης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: