Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ / ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου.
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
29 Απριλίου 2010, E-2857/10
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Raül Romeva i Rueda (Verts/ALE) προς την Επιτροπή
Θέμα: Στιγματισμός της ομοφυλοφιλίας από την πλευρά του Βατικανού

Σε μια συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σαντιάγο της Χιλής, ο Tarcisio Bertone, γραμματέας του Βατικανού, επεσήμανε ότι «πολλοί ψυχολόγοι και πολλοί ψυχίατροι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της αγαμίας και της παιδοφιλίας, αλλά πολλοί άλλοι έχουν αποδείξει, όπως μου είπαν πρόσφατα, ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ομοφυλοφιλίας και της παιδοφιλίας».
Οι δηλώσεις αυτές, βαθύτατα ανεύθυνες και παραπλανητικές, συμβάλλουν στον στιγματισμό της ομοφυλοφιλίας με απαράδεκτο τρόπο. Τα πρόσωπα με δημόσια και πνευματική ευθύνη για ορισμένα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με δηλώσεις όπως αυτή που μας απασχολεί, οι οποίες δυσφημούν μια πληθυσμιακή ομάδα στην οποία σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να συσχετίζεται με ένα τόσο απεχθές έγκλημα όπως η παιδεραστία.
Πώς αξιολογεί η Επιτροπή αυτήν την, επιστημονική υποτίθεται, συσχέτιση μεταξύ της ομοφυλοφιλίας και της παιδοφιλίας;
Έχει δείξει με κάποιον τρόπο η Επιτροπή τη δυσφορία της απέναντι στο Κράτος του Βατικανού για την προσπάθεια συσχέτισης μιας σεξουαλικής επιλογής με ένα σοβαρό έγκλημα όπως η παιδοφιλία;
Η απάντηση δόθηκε από την κυρία Reding, στις 17/6/2010, από μέρους της Επιτροπής. Την αντιγράφω.
E-2857/10EN
Answer given by Ms Reding
on behalf of the Commission
(17.6.2010)

The Commission strongly rejects any connection of homosexuality with paedophilia. The Commission is committed to combating prejudice and discrimination, and will continue to work towards the full implementation and completion of the EU legal framework to fight against discrimination on the basis of sexual orientation.
The Commission has not made any approaches to the Vatican concerning the statements in question.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: