Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία.
Σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια ζητά το ΠΑΣΟΚ
enet.gr, 18:04 Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ένα «Σύμφωνο Συμβίωσης» το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα τόσο των ετερόφυλων όσο και των ομόφυλων ανύπαντρων ζευγαριών, ζητά ο Τομέας Κοινωνικής Ένταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010 και "επαναβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη διαχρονική θέση και δέσμευσή μας να κτίσουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένη από κάθε μορφής ρατσισμό. Μια κοινωνία που να κατοχυρώνει την ισονομία και την ισοπολιτεία σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικής καταγωγής ή ιδεολογικής τοποθέτησης".
"Για μας τους σοσιαλιστές τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, όπως και τα δικαιώματα των γυναικών, των μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αγώνας όλων μας γίνεται εναντίον κάθε είδους διάκρισης και για διεύρυνση του πέπλου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤ. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούμε, μεταξύ άλλων, τη νομοθετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα «Σύμφωνο Συμβίωσης» το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα τόσο των ετερόφυλων όσο και των ομόφυλων ανύπαντρων ζευγαριών.", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010 συμμετέχουν οι Τομείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης & Πρόνοιας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του κόμματος με την λειτουργία περιπτέρου στο χώρο.
Κατ' αρχήν δεν το ζητά το ΠΑΣΟΚ. Το ζητά ο "Τομέας Κοινωνικής Ένταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ". Δεύτερον, από τις 2 Φεβρουαρίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό του ΠΑΣΟΚ, για τα προβλήματα του συμφώνου συμβίωσης και ακόμα, ακόμα, ενώ έχουν περάσει πέντε και πλέον μήνες, το ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί επιδεικτικά και ούτε καν έχει δώσει απάντηση.

Το λοιπόν, να το πώ σε τρέχοντα "πεζοδρομιακό" λόγο, ας αφήσουν τα "σάπια" και τις μπουρδολογίες με τον Τομέα Κοινωνικής Ένταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας και ας νομοθετήσουν. Γιατί έτσι δεν πείθουν κανέναν.

Και ας πάψουν να μας πλασσάρουν αυτόν τον παρωχημένο νόμο για το σύμφωνο ως κάτι σούπερ προοδευτικό. Παρόμοιο νόμο είχε νομοθετήσει από το 1989 η Δανία, έλεος! Αν θέλουν πράγματι να προχωρήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ας ακολουθήσουν δυναμικά έστω το πρόσφατο παράδειγμα της Πορτογαλίας του Σόκρατες, που νομοθέτησε γάμο, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν.

Καλό Πράιντ να έχουμε!
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα χρυσόστομε.

Το σύμφωνο συμβίωσης μάλλον είναι από τα λιγότερο σημαντικά ζητήματα, έτσι όπως είναι αλλά και γενικότερα.

Από το 1989 εε;!

g for george είπε...

Το σύμφωνο συμβίωσης δεν κατοχυρώνει το παραμικρό, όπως βίωσε και ο κύριος Τσίπρας πρόσφατα.