Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

OUTVIEW 09 - Affinity


Από το σημερινό πρόγραμμα των ταινιών του Gay & Lesbian Film Festival, η ταινία Affinity:
-----------------------------------------------------------------
Affinity (Tim Fywell, UK, 2008, 120')
ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Μετρό Βικτώρια, τηλ: 210 8215469
Ώρα 22.00μ.μ.


Μια απολαυστική ταινία εποχής, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Sarah Waters (Tipping The Velvet). Μετά από τον θάνατο του πατέρα της, η Margaret Prior αποφασίζει να γίνει εθελόντρια επισκέπτης στις γυναικείες φυλακές του Millbank, μια από τις πιο περιβόητες φυλακές του Λονδίνου. Ανάμεσα στους δολοφόνους και τους κλέφτες της φυλακής η Margaret ελκύεται ολοένα και πιο πολύ από την αινιγματική πνευματίστρια Selina. Golden Nymph, Monte-Carlo TV Festival

Με φόντο μια απειλητική Βικτωριανή φυλακή, το AFFINITY (‘Ελξη) είναι μια γοτθική ιστορία φαντασμάτων και μια βαθυστόχαστη ιστορία για την απαγορευμένη αγάπη με ένα απρόσμενο τέλος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ANNA MADELEY (Sense And Sensibility, Consent, The Secret Life of Mrs Beeton, The Outsiders), ZOË TAPPER (These Foolish Things, Stage Beauty, A Midsummer’s Night Dream, A Harlot’s Progress), ANNA MASSEY (He Knew He Was Right, Rebecca, Hotel Du Lac), ANNE REID (Life Begins, Bleak House, The Mother) και AMANDA PLUMMER (Pulp Fiction).

Μετά από τον θάνατο του πατέρα της, η Margaret Prior (Madeley) αποφασίζει να γίνει εθελόντρια επισκέπτης στις γυναικείες φυλακές του Millbank, μια από τις πιο περιβόητες φυλακές του Λονδίνου. Ανάμεσα στους δολοφόνους και τους κλέφτες της φυλακής η Margaret ελκύεται ολοένα και πιο πολύ από την αινιγματική πνευματίστρια Selina Dawes (Tapper). Η Selina είναι στην φυλακή γιατί επιτέθηκε σε ένα νεαρό κορίτσι κατά την διάρκεια μιας πνευματικής συνεδρίας μέσω ενός κακού πνεύματος.

Στην αρχή είναι σκεπτική για τα χαρίσματα της Selina αλλά παράλληλα την συμπονά και προσφέρει καθοδήγηση και φιλία σε αυτό το όμορφο και φαινομενικά αθώο κορίτσι κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της. Αλλά η Margaret μένει έκπληκτη από την διαπεραστική ματιά της Selina και πόσο καταλαβαίνει τον χαρακτήρα και την κατάστασή της.

Πιεσμένη από την μητέρα της να παντρευτεί και αηδιασμένη από τις προτάσεις ενός άντρα που βλέπει τον εαυτό του ως τον ιδανικό άντρα για αυτήν, η Margaret ανακαλύπτει πολλά και νέα συναισθήματα που της αφυπνά η Selina. Μετά αρχίζουν να γίνονται διάφορα…αδύνατα πράγματα…που υποδηλώνουν ότι ίσως η Selina έλεγε την αλήθεια για την ικανότητά της να συνομιλεί με τους νεκρούς.

Φέρνοντας στην ζωή έναν κόσμο πνευμάτων, σκιών και απαγορευμένων αισθημάτων υπό το φως της σελήνης, το AFFINITY είναι μια δυνατή ρομαντική ιστορία μυστήριου που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το αναπάντεχο τέλος.

"Ο Andrew Davies και η Sarah Waters είναι γνωστοί για τις τολμηρές, ατμοσφαιρικές τους δουλειές. Ο συνδυασμός του υπερφυσικού μυστηρίου, του Σαπφικού έρωτα και των αναπάντεχων εξελίξεων στην ιστορία μας δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση από τη συνηθισμένη ταινία εποχής"
Sally Haynes
-----------------------------------------------------------------

From: VanessaDriana

Δεν υπάρχουν σχόλια: