Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Η απάντηση της Ελληνικής Act Up στις καταγγελίες του Σκάι.

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έλαβα την απάντηση της Act Up και του Προέδρου της Κωνσταντή Καμπουράκη, στις καταγγελίες για την διαχείρηση κρατικών κονδυλίων από την οργάνωση και οι οποίες είχαν δημοσιευθεί στο 10%. Την αναδημοσιεύω αυτούσια:
-----------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΕΛΗ Δ.Σ.
YΠΕΥΘΥΝΟ/Η ΡΟΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΔΙΟ ΣΚΑΪ
ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ


ΘΕΜΑ: ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΑΠΟΚΡΥΨΗ, ΑΛΛΟΙΩΣΗ, ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΚΟ ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS KAI TON ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΣΚΑΪ,ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-05-2009

Κύριοι/ες

Απευθύνομαι σ’ εσάς με αφορμή το ρεπορτάζ του σταθμού σας, που μεταδώσατε από την πρωινή εκπομπή του Σαββάτου, 16 Μαΐου 2009, με ώρα έναρξης 07:45 και συνεχίζει να αναμεταδίδεται από το διαδικτυακό τόπο.

Είναι εμφανές ότι οι «συνάδελφοι και υπάλληλοί σας» δεν τήρησαν, ούτε τους κανόνες δεοντολογίας (άρθρα 1 και 2 του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας) http://www.esiea.gr/gr/index.html, ούτε τους κανόνες έρευνας για ένα οποιοδήποτε ρεπορτάζ, ούτε καν τα προσχήματα.

Με λίγα λόγια: στο εν λόγω «ρεπορτάζ» δεν ακούγεται η άποψή μου ή κάποιου άλλου επισήμου μέλους της Οργάνωσης - πλην του «καταγγέλλοντος» (;)- «εθελοντή» (;) - «εργαζομένου» (;) - «θύματος εργασιακής εκμετάλλευσης» (;) – «αρχάγγελου της κάθαρσης» (;), αφού όπως αποδεικνύεται ΟΥΔΕΠΟΤΕ και κατά κανένα τρόπο δεν έχω ειδοποιηθεί εγώ, ως ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ή κάποιος άλλος από το Δ.Σ., ή γενικά η Οργάνωση με κάποιο κείμενο ή email, από το «συνάδερφό σας» για να απαντήσω έστω σε αυτά, που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να διασταυρώσει… ή να ακούσει σε τελική ανάλυση…

Αντίθετα, όπως σας ανέφερα και σας επισυνάπτω στο κείμενο που ακολουθεί με τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο, είναι σαφέστατη η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου, προσβολής της προσωπικότητάς μου, της επαγγελματικής μου ιδιότητας και φυσικά αποπροσανατολισμού από τις πραγματικές δραστηριότητες και δράσεις της ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS.

Σας ζητώ:

• την αποκατάσταση του ονόματός μου και φυσικά του έργου της Οργάνωσης όπως οφείλετε σύμφωνα με το Άρθρο 1/στ, του Κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας,
• την ανάρτηση της επιστολής αυτής από τους διαδικτυακούς τόπους σας και τα έντυπα του συγκροτήματος,
• την άμεση απόσυρση του εν λόγω ρεπορτάζ, έως την ανάρτηση απόλυτα διασταυρωμένων και αντικειμενικά αξιολογημένων πραγματικών περιστατικών,
• τον πειθαρχικό έλεγχο των «συναδέλφων σας» από εσάς και την ενδεχόμενη παραπομπή τους στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ, την απομάκρυνσή τους από αυτό το ρεπορτάζ και την ανάθεσή τους σε άλλους συναδέλφούς σας για τη διασταύρωσή του και την πολλαπλή αναμετάδοσή του,
• τη διερεύνηση των πιθανών τόπων αναδημοσίευσης του ρεπορτάζ και αναδημοσίευσης αντίστοιχα των διασταυρωμένων στοιχείων.
• την κάλυψη από τη πλευρά σας όλων των δραστηριοτήτων της Οργάνωσης και τη στήριξη της προσπάθειας απενοχοποίησης της Οροθετικότητας (HIV+) (είναι καιρός οι εκβιασμοί, από επίδοξους σωτήρες, εναντίον οροθετικών ατόμων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, να σταματήσουν).
• την ανάδειξη του θέματος διακίνησης και δουλεμπορίας στην χώρα μας, στις πραγματικές του διαστάσεις, καθώς και τα νομικά κενά που το χαρακτηρίζουν.

Νομίζω ότι μου αξίζει, δεοντολογικά πάντα, ΙΣΗ αντιμετώπιση τουλάχιστον.

Τα υπόλοιπα,

για το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑCTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS, για την πραγματική της «σχέση» με τον «καταγγέλλοντα» και τους συνεργάτες του σ’ αυτή του την προσπάθεια, για το ποιος «παραβιάζει» την εργατική νομοθεσία της χώρας μας και για το ποιος επιδίδεται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις, είναι θέμα των αρμοδίων φορέων που έχουν έννομο συμφέρον (ΥΔΑΣ/ΥΥΚΑ) και της Ελληνικής Δικαιοσύνης που ήδη ασχολείται με το θέμα, μετά την άσκηση από μέρους μου κάθε νομίμου δικαιώματός μου, σε συνεργασία με τους πληρεξουσίους δικηγόρους μου.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ


Για την Ιστορία και την έρευνά σας:

Δεν είναι μόνο δύο (2) τα Υπουργεία που έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης ΜΚΟ, αλλά πολλά περισσότερα. Είναι όσα έχουν την δυνατότητα να έχουν Μητρώο ΜΚΟ. Ένα από αυτά είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ, με τις οργανώσεις του χώρου του, να είναι από τις πρώτες που από τη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001 προβλέπεται ξεκάθαρα η συνεργασία τους με το κράτος. Στην πρόσφατη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ένα από τα κύρια αιτήματα της ΚτΠ (Κοινωνίας των Πολιτών) ήταν η δυνατότητα αναβάθμισης του ρόλου της ώστε να αποφευχθούν στρεβλώσεις… Η ACTUP πρωτοστάτησε στον αγώνα αυτό…
Ο έλεγχος για την οικονομική διαχείριση και το κλείσιμο των προγραμμάτων της ΥΔΑΣ, είναι δεδομένος. Οι διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης προγραμμάτων στις Οργανώσεις σαφέστατα και δεν είναι αδιαφανείς και όσοι ασχολούνται με αυτά, το γνωρίζουν καλά. Αναλαμβάνεις δράση μετά από προκήρυξη, κατάθεση πρότασης και τελική αξιολόγηση.
Όσον αφορά στις συνεργασίες με το ΥΥΚΑ, κατατέθηκαν οι σχετικές προτάσεις προς έγκριση στους αρμόδιους φορείς, έγιναν οι αξιολογήσεις, υλοποιήθηκαν οι δράσεις και έκλεισαν τα προγράμματα.

Όσον αφορά στις συνεργασίες, όπως και για τις υπόλοιπες δράσεις της ACTUP, θα είναι, προσεχώς, στην διάθεση του κάθε Έλληνα πολίτη διαδικτυακά πια, με λεπτομέρειες για το οικονομικό, το διαχειριστικό & για το επικοινωνιακό σκέλος των δραστηριοτήτων μας. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε το πρώτο Σωματείο (ΜΚΟ) από το χώρο του HIV/AIDS και από αυτόν της Δημόσιας Υγείας που θα έχει και τα Οικονομικά του στο διαδίκτυο.

Σε προσωπικό επίπεδο:
Έχω -2-δύο γάτες και -2-δύο σκυλιά και όχι -1-μία γάτα!!! (δεν είμαι και ούτε θα γίνω άγγλος Λόρδος για να τα χρεώνω στον κρατικό προϋπολογισμό και φυσικά στα έξοδα της Οργάνωσης!!)

Είμαι μέλος της οργάνωσης από το 1998. Στο Δ.Σ και ως υπεύθυνος της ACTUP από το 2000 και όχι από το 2002.
Είμαι επίσης επιστημονικός συντάκτης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το HIV/AIDS 2008-2012 –αναφέρεται στο σχετικό δημόσιο έγγραφο που είναι αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο του ΥΥΚΑ http://www.mohaw.gr/future/anakoinseis-egkyklioi/ethniko-s3a7edio-drasis-gia-ti-dimosia-ygeia/ethniko-schedio-drasis-gia-to-hiv-aids-2008-2012/view
Διετέλεσα ΑΜΙΣΘΟΣ Σύμβουλος του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ για θέματα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων –TRAFFICKING-.

Είμαι υπεύθυνος του γραφείου Μελέτης και Αντιμετώπισης του Trafficking στο ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις 02 Ιουνίου του 2008 και όχι από το Νοέμβριο του 2008 γεγονός που συνέβη λίγες ημέρες πριν δεχθώ την επίθεση με βόμβα Μολότωφ και ένα μήνα μετά τη δημιουργία του Ξενώνα.
Α.. Ναι! η οργάνωση είναι υποχρεωτικά-μέσω του καταστατικού της- αμιγώς εθελοντική.
-----------------------------------------------------------------------
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RE : Καμπουράκης Κωσταντής

With regards to the complaint made.

Since the Broadcast was made, ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS have been found GUILTY of deceiving ΥΔΑΣ of nearly 180,000.00 euro's, as highlighted in the broadcast, as a result of this action and the many false documents and non legal paperwork provided by Mr K.Kabourakis they have also been investigated by ΣΔΟΕ and are in court for a number of other outstanding legal matters whereby he and the current board of Directors face prosecution for perverting the course of Justice, deliberately setting out to deceive the authorities of funding, slander and mis-representation.

This is not to mention his involvement in illegally claiming to be Doctor along with another member of the board of Directors as they ran non legal projects which jeopardised the health, safety and confidentiality of those they lied to when they actively sought to gain access to the highly sensitive medical results of a vulnerable sector of society.

These actions are all under way and like the recent Judgement made by IKA with regards to the organisation deliberately with holding Insurance money from a former employee whilst not declaring it.

We look forward to the impending cases which will expose these criminals for what they truly are.

For the full story of ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS, please visit this link which has covered them and their never ending lies so far :

http://fckdupathens.wordpress.com/the-truth-actup-greece/

fckdupathens είπε...

Just to further inform you to recent developments with regards to ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS and their board compromising of three members of ΚΕΕΛΠΝΟ's staff. They are currently awaiting finalisation of two penal cases against them and another one which has been handed over to the courts for judgement by the highest level for activities carried out by these individuals which is now ongoing with others pending.

The lies and deliberate acts of deception by these people has gone on for too long and the misery inflicted upon those who have fought to highlight their criminal activities is nearly at an end.

Justice as was always sought will be final and expose them for truly what they are :

Further information has also come to light about how they received payments from pharmaceutical companies which enforces the morally devoid way in which they operate as people and as a so called MKO.

http://fckdupathens.wordpress.com/the-truth-actup-greece/