Στην Ισλανδία, εξελέγη στις τελευταίες εκλογές η ανοικτά λεσβία πολιτικός Johanna Sigurdardottir, την οποία εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της χώρας της για να ξεπεράσει την μεγάλη κρίση που την ταλανίζει. Η Sigurdardottir είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά την αποτυχία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης προ δύο μηνών μετά την εντολή του Προέδρου Ólafur Ragnar Grímsson για να βγάλει την χώρα απ' την κρίση. Περισσότερα εδώ.
Παράλληλα, ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Σουηδία για τον γάμο ομοφύλων, πολιτικό και θρησκευτικό, είναι πλέον νόμος του κράτους από την 1η Μαίου και τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να κάνουν χρήση του. Περισσότερα εδώ.
Στην άλλη άκρη του ατλαντικού, στο Νιού Χάμσαϊρ, η υπόθεση του γάμου ομοφύλων φαίνεται ότι προχωρά, καθώς καθώς πέρασε μετά το Κοινοβούλιο και στη Γερουσία, έστω και οριακά με ψήφους 13-11. Για να έρθει σε εφαρμογή ο νέος νόμος, θα πρέπει να υπογραφεί και απ' τον κυβερνήτη, κύριο John Lynch, ο οποίος παλιότερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στον γάμο και την πίστη του στο σύμφωνο συμβίωσης, θεωρείται όμως ότι τελικά μάλλον θα τον υπογράψει καθώς θα πιεστεί απ' το κόμμα των Δημοκρατικών στο οποίο ανήκει. Εάν τελικά υπογραφεί απ' τον κυβερνήτη, το Νιου Χάμσαϊρ θα γίνει η πέμπτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα ισχύει ο γάμος ομοφύλων, μετά τη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ, την Αϊόβα και το Βερμόντ. Περισότερα εδώ.
Μένουμε στις ΗΠΑ, καθώς και στο Μέιν έχουμε εξελίξεις στο θέμα του γάμου ομοφύλων. Πράγματι, η Γερουσία ενέκρινε τον νόμο για τον γάμο ομοφύλων με ψήφους 21-14 και τώρα αναμένεται ο νόμος να έρθει στο Κοινοβούλιο της πολιτείας. Ο Κυβερνήτης του Μέιν, κύριος John Baldacci, παλιότερα ήταν κατά του γάμου ομοφύλων, πρόσφατα όμως είπε ότι έχει αλλάξει γνώμη μετά από 10.000 περίπου επιστολές που έλαβε. Περισσότερα εδώ.
Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη άρθρο στην εφημερίδα The Zimbabwe Times, όπου αναλύεται η κρατούσα άποψη για την ομοφυλοφιλία: "Η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια η οποία μπορεί να κάνει την κοινωνία μας να ασθενήσει, εάν δεν την κοντρολάρουμε ή αν δεν την απαγορεύσουμε. Προτείνουμε στο νέο μας Σύνταγμα, ποινή φυλάκισης, για όποιον προσπαθεί να μολύνει την κοινωνία μας με αυτή την ασθένεια". Μετά απ' όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι το έργο των λοαδ ατόμων σ' αυτήν την χώρα και της οργάνωσης Gays and Lesbians Association of Zimbabwe (GALZ), που αντιτείνουν ότι "ο σκοπός του Συντάγματος είναι να προστατεύει τους πολίτες και όλες τις μειονότητες". Περισσότερα εδώ.
Όχι πολύ μακριά, στο Μπουρούντι, η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται ότι προχωρά στην ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με την πρόταση νόμου του Προέδρου της χώρας Pierre Nkurunziza, που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο στις 22 Απριλίου, η ομοφυλοφιλία θα τιμωρείται με έως και δύο χρόνια φυλάκιση. Περισσότερα εδώ.
Σάββατο 2 Μαΐου 2009
Ισλανδία, Σουηδία, Νιου Χάμσαϊρ, Μέιν, Ζιμπάμπουε και Μπουρούντι - ένας κόσμος αντιθέσεων.
Αναρτήθηκε από
Tales from the other side of town
στις
12:13 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ,
ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑ,
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου