Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Από τα αρχεία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για το Stonewall - Οι συλλήψεις.

[πιέστε την φωτό για μεγένθυνση.]

40 χρόνια μετά, το OutHistory.org, δίνει στην δημοσιότητα τα αρχεία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για την εξέγερση του Stonewall.

Από τα αρχεία του NYPD, το OutHistory.org δημοσιεύει τα εξής:

- Ο αστυνόμος Charles Broughton, του 1ου τμήματος συνέλαβε, δύο άντρες και μια γυναίκα, τους: Raymond Castro, Marilyn Fowler και Vincent DePaul, με τις κατηγορίες ότι ώθησαν βίαια και κλώτσησαν τον αστυνομικό. Κατ’ αρχήν θεωρείται σημαντική η αποκάλυψη του ονόματος της Fowler, αφού για πρώτη φορά μαρτυρείται σύλληψη γυναίκας στα γεγονότα του Stonewall και αρκετοί μάρτυρες αναφέρουν ότι στην κλιμάκωση των γεγονότων σημαντικό ρόλο έπαιξε μία ανώνυμη μπουτς λεσβία.

- Ο αστυνόμος Charles Holmes του 6ου αστυνομικού τμήματος τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Saint Vincent’s μετά από δάγκωμα από διαδηλωτή στον δεξί καρπό του χεριού του. Στην αναφορά συμπληρώνεται ότι δεν έχει καταγραφεί σαν τακτική αντίστασης από άλλους διαδηλωτές το δάγκωμα.

- Ο αστυνόμος Andrew Scheu, επίσης του 6ου τμήματος καταγγέλλει ότι ο Wolfgang Podolski, διαδηλωτής, αντιστάθηκε στην σύλληψη και κτύπησε τον αστυνομικό στο αριστερό μάτι με μία εφημερίδα που είχε κάνει ρολό προκαλώντας επίσης την πτώση του αστυνομικού κάτω και κάταγμα στον αριστερό του καρπό. Αυτή είναι η πρώτη αναφορά στον Podolski, στην οποία καταγράφεται ως είτε «συγγραφέας» είτε «σερβιτόρος» (waiter or writer, δεν φαίνεται καθαρά στο κείμενο).

- Ο αστυνόμος Gail Lynch του 5ου τμήματος κατηγορεί τον Thomas Staton για παρέμβασή του στην σύλληψη άλλου διαδηλωτή πετώντας σε αστυνόμο αντικείμενα, όσο άλλοι διαδηλωτές «οχλαγωγούσαν» και δεν συνεργάζονταν. Είναι η μόνο καταγραφή του Staton ως διαδηλωτή στα γεγονότα.

- Μία ιδιοκτήτρια αυτοκινήτου Volkswagen αναφέρει στον αστυνόμο Robert Hansen του 6ου τμήματος, ότι το αυτοκίνητό της που ήταν παρκαρισμένο στην σκηνή των γεγονότων έγινε στόχος και έπαθε ζημιές στον ουρανό, στο καπό και στα πλάγια.

- Ο αστυνόμος Gilbert Weisman, καταγράφει ότι ο ηθοποιός David Van Ronk (τραγουδιστής της φολκ για την ακρίβεια) κτύπησε τον αστυνόμο στο πρόσωπο με άγνωστο αντικείμενο. Σημειώνεται ότι Van Ronk είναι ετεροφυλόφιλος και ότι αντιστάθηκε στην σύλληψη, στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες, μετά τον έβαλαν μέσα στο μπαρ και τέλος οδηγήθηκε στο τμήμα με κλούβα, όπου εκεί ο Weisman τον μήνυσε. Ο Van Ronk αφέθηκε ελεύθερος αφότου πλήρωσε πρόστιμο.

[από το OutHistory.org]

Δεν υπάρχουν σχόλια: