Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Perversion for Profit

Στο πνεύμα της προπαγάνδας κατά της ομοφυλοφιλίας, η ταινία με τίτλο "Perversion for Profit", γυρισμένη το 1965. Ο αφηγητής George Putnam, προειδοποιεί τους θεατές για τα περιοδικά με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους ως "διεστραμμένους" και "απροσάρμοστους", ενώ δεν παραλείπει να καταδικάσει τον τρανσβεστισμό και τους φετιχιστές. Στο βίντεο αυτό έχουμε βέβαια την ευκαιρία να δούμε εξώφυλλα περιοδικών της εποχής.


From: HollywoodHotel.

Δείτε επίσης παλιότερο σχετικό ποστ: Boys Beware! (1965).

2 σχόλια:

stassa είπε...

Άσχετο, τώρα που μου θυμήθηκε, έχω προσέξει μια, έτσι τάση κάποιων συντηρητικών με ομοφοβικές απόψεις που συγκρίνουν την ομοφυλοφιλία με τις BDSM πρακτικές στο ίδιο πνεύμα που τη συγκρίνουνε και με την κτηνοβασία, τη νεκροφιλία και την παιδεραστία. Κι έχω προσέξει επίσης οτι από τη μεριά των ομοφυλόφιλων οι αντιδράσεις είναι συχνά σπασμωδικές κι αμήχανες, ή έτσι μου φαίνεται;

Το ίδιο συμβαίνει και με την πολυσυντροφικότητα και βέβαια δεν βλέπω κανέναν να αρχίσει σύντομα να διαμαρτύρεται όταν παρουσιάζεται κι η κοπρολαγνεία ως έγκλημα ανάλογο με τον βιασμό ανηλίκων. Τώρα αυτό μού 'ρθε γιατί διάβασα για τον Μπάρνεϋ Φρανκ και το βρισίδι που είχε φάει επειδή άφηνε (όντως) τα τρανς άτομα έξω από την ENDA για χάρη των γκέυ... Και διαπιστώνω οτι ακόμη κι όταν κατοχυρωθούνε τα δικαιώματα των διαφυλικών, πάντα θα υπάρχει κάποια περιθωριοποιημένη "ανώμαλη" συμπεριφορά που δε θα θέλει κανείς να συνδεθεί μαζί της.

Tales from the other side of town είπε...

Βέβαια, έτσι είναι Στάσσα. Και αν θυμάσαι όταν είχα κάνει ποστ για τον κατάλογο DSM, μετά την διαφυλικότητα, είχε και τον σαδομαζοχισμό και τον φετιχιστικό τρανσβεστισμό και όλα αυτά – είναι ο κατάλογος που πριν από 30 χρόνια είχε μέσα και την ομοφυλοφιλία ως ψυχολογική διαταραχή. Είναι η αντίληψη ότι όλα αυτά είναι «ανωμαλίες» και όσοι μπαίνουν στην κατηγορία αυτή, ψυχικά ασθενείς. Και αυτή η αντίληψη μένει έως σήμερα στην στους (ομο-)φοβικούς συντηρητικούς.

Φυσικά η ομοφυλοφιλία δεν έχει καμμία σχέση με τον σαδομαζοχισμό ή την κοπρολαγνεία κτλ, είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και δεν θα πρέπει να συγχέονται όπως κάνουν οι κάθε είδους φοβικοί. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σημαίνει πάλι, ότι θα πρέπει κάποιοι που έχουν διαφορετικές προτιμήσεις από τους άλλους να περιθωριοποιούνται.