Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Boys Beware! (1961): ένα φιλμ αντι-ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας.

Πίσω στο 1961, όταν γυριζόταν η ταινία μικρού μήκους Boys Beware!, την παραγωγή της οποίας έκαναν από κοινού το Αστυνομικό Τμήμα του Inglewood της Καλιφόρνια και οι Εκπαιδευτικές Αρχές της ίδιας πόλης, με σκοπό να προειδοποιήσουν τους νεαρούς εφήβους για τον κίνδυνο που λέγεται ομοφυλοφιλία.

Το φιλμ έχει διάρκεια μόλις 10 λεπτά και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


From: EDtropy

"What Jimmy didn't know was that Ralph was sick - a sickness that was not visible like smallpox, but no less dangerous and contagious - a sickness of the mind. You see, Ralph was a homosexual: a person who demands an intimate relationship with members of their own sex."
-------------------------------------------------------------
Το φιλμ αυτό γυρίστηκε την εποχή του Μακαρθισμού (για την ακρίβεια προς το τέλος της εποχής του), τότε που εκτός των άλλων διώκονταν και δημόσια πρόσωπα που ήταν ομοφυλόφιλοι. Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες εξοντώθηκαν ηθικά και μπήκαν στο περιθώριο, έγιναν βορρά και περιφέρονταν στις στήλες των εφημερίδων: «ιδού οι ανώμαλοι», αναξιόπιστοι, υποκριτές, εχθροί του έθνους. Outing με κρατική σφραγίδα. Κάποιοι βέβαια συμφωνούν με το outing με ακτιβιστική σφραγίδα (ή έστω το νομιμοποιούν μην παίρνοντας σαφή θέση) βλέπω στην συζήτηση που διεξάγεται στο Απέναντι Πεζοδρόμιο. Στην πρώτη περίπτωση το όφελος ήταν των ομοφοβικών, στην δεύτερη περίπτωση ποιών;

4 σχόλια:

stassa είπε...

Ε... λείπουνε δυο ποστ; Είμαι σίγουρη οτι είδα μια μικρού μήκους ταινία που είχες βάλει...

Tales from the other side of town είπε...

Εδώ είναι, εγώ τα βλέπω όλα στα στη θέση τους...

stassa είπε...

Α, τώρα τα βλέπω κι εγώ...

Χμ, μήπως ήταν κάνας γκέυ δαίμονας!

Tales from the other side of town είπε...

Χεχεχ, θα κάνω ευχέλαιο :-)