Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Prayers for Bobby

Η Μαίρη Γκρίφιθ είναι μία ευσεβής χριστιανή η οποία μεγάλωσε τα παιδιά της σύμφωνα με τις συντηρητικές διδασκαλίες της πρεσβυτεριανής εκκηλησίας.

Ωστόσο, όταν ο γιός της Μπόμπυ εξομολογείται στον μεγαλύτερο αδελφό του ότι είναι γκέι, η ροή της ζωής της οικογένειας θα αλλάξει όταν το μάθει και η Μαίρη.

Ο πατέρας και τα αδέρφια του δείχνουν κατανόηση, ο Μαίρη όμως θέλει να πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία του γιού της είναι μία ασθένεια που μπορεί να γιατρευτεί μέσω της πίστης στον Θεό. Πείθει τον Μπόμπυ ότι πρέπει να αναζητήσει την "θεραπεία" του εκεί, και τον εξαναγκάζει να προσχεύχεται σκληρά γι' αυτό και να συμμετέχει στις δραστηριότητες της τοπικής εκκλησίας.

Ο Μπόμπυ κλείνεται περισσότερο στον εαυτό του και νοιώθει κατάθλιψη. Νοιώθει ένοχος για τον πόνο που προκαλεί στην μητέρα του και εγκαταλείπει το σπίτι του, ελπίζοντας ότι στο μέλλον ίσως θα τον αποδεχτεί.

Μόνος, νοιώθει ακόμη περισσότερο το βάρος και οι ενοχές τον σπρώχνουν στην αυτοκτονία. Αντιμετωπίζοντας πλέον τη δική της τραγωδία, η Μαίρη ζητά απαντήσεις στην εκκλησία, δεν παίρνει όμως τις απαντήσεις για την απώλεια του Μπόμπυ.

Μέσα πλέον από το δικό της εσωτερικό ταξίδι, η Μαίρη πλησιάζει την γκέι κοινότητα από την οποία αναπάντεχα για κείνην βρίσκει την υποστήριξη και την αγάπη που δεν βρήκε στους κόλπους της εκκλησίας.

Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Leroy Aarons (1995) και θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 24 Ιανουαρίου. Ελπίζω σύντομα και στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας.


From: japhy1979

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική ταινία, την είδα χθες και είχε πολύ καιρό να με συγκινήσει ταινία. Σίγουρα πρέπει να την δουν όλοι οι γονείς που νομίζουν ότι τα gay παιδιά τους είναι άρρωστα. Για όποιον ενδιαφέρεται την ανέβασα σήμερα στο blog μου