Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

Επίτροπος Δικαιωμάτων ΟΗΕ: Οι gay, οι λεσβίες, οι τρανς είναι ισότιμα μέλη του ανθρώπινου γένους

Από το μπλογκ e-lawyer*:

18 Δεκεμβρίου 2008 - Η ανώτατη επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δηλώνει με λύπη ότι ακόμα και σήμερα πάρα πολλές χώρες έχουν ποινικοποιήσει τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικους του ίδιου φύλου και ότι περίπου 10 κράτη ακόμη τιμωρούν την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά με θανατική ποινή.
"Οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι, οι διαφυλικοί, οι τρανσέξουαλ και intersex είναι πλήρη και ισότιμα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας και έχουν δικαίωμα να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης" είπε η Επίτροπος Navi Pillay σε μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και ανθρώπινα δικαιώματα, σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου που έγινε στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.
"Το παμπάλαιο κλισέ ότι όλοι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους, είναι απαράδεκτο. Καμία ανθρώπινη ύπαρξη δεν πρέπει να αποστερείται των ανθρώπινων δικαιωμάτων λόγω του εικαζόμενου σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου. Καμία ανθρώπινη ύπαρξη δεν πρέπει να υφίσταται αθέμιτη διάκριση, βία, ποινικές κυρώσεις ή κακοποίηση λόγω του εικαζόμενου σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου", είπε σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.


* Διαβάστε όλο το άρθρο πιέζοντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: