Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

Ανατριχιαστικό...

Αντιγράφω από την χθεσινή Ελευθεροτυπία (εδώ):

Θάνατος στ' αρσενικά
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ
Το μυστικό των γυναικών της περιοχής Γκίμι, η οποία μαστίζεται από εμφύλια διαμάχη τα τελευταία 20 χρόνια, αποκαλύφθηκε. Δύο γυναίκες από τις δύο φυλές της Γκίμι μίλησαν στις μεγάλες εφημερίδες της Νέας Γουινέας.
«Με τον πόλεμο έχουμε πλέον ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης και της απελπισίας. Αποφασίσαμε να δολοφονούμε τα νεογέννητα αγόρια μας για να μειώσουμε τον αριθμό των αντρών που μπορούν μελλοντικά να πολεμήσουν» είπαν η Ρόνα Λουκ και η Κιπιγιόνα Μπέλας.
Πρόκειται για έγκλημα, το γνωρίζουν λένε, αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.
«Η πραγματικότητα μας εξαναγκάζει σε ακραία δράση. Εχουμε υποφέρει αρκετά από την πολεμόχαρη φύση των ανδρών, τους πολέμους που προκαλούν και τα δεινά που πέφτουν επάνω μας» εξομολογούνται. Και υποστηρίζουν ότι ολόκληρος ο γυναικείος πληθυσμός των δύο φυλών στηρίζει ευλαβικά την απόφαση.
Η αποκάλυψη δεν φαίνεται να προκαλεί φρίκη στους κοινωνιολόγους στη Νέα Γουινέα.
«Αυτές οι φυλές είναι τόσο απομονωμένες, ώστε ό,τι και να κάνουν δεν βγαίνει προς τα έξω» είπε στους «Τάιμς του Λονδίνου» η Ντιάνα Πάντα, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γκορόκα.
Η ίδια υποστηρίζει ότι με την τραγική αυτή απόφαση οι φυλές οδηγούνται στην αυτοκτονία». Πάστορες και εκπρόσωποι οργανώσεων αρωγής, που συνεργάζονται με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να πείσουν τους φύλαρχους της Γκίμι να πετάξουν τα όπλα και να ζήσουν ειρηνικά.
(Πηγές: «The Times», «Daily Mail»)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: