Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Stonewall & Prop.8 / Μια ανοικτά λεσβία πολιτικός συμμετέχει στην προεδρική ορκομωσία / Tachell vs Pope

Μετά το δημοψήφισμα για την Prop.8 στην Καλιφόρνια και τον προβληματισμό που ήρθε στην συνέχεια, ακολούθησαν πλήθος διαδηλώσεων σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ, εξακολουθούν ακόμη και αυτές τις μέρες να γίνονται και αρκετές είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες (δείτε εδώ).

Πολλοί μίλησαν για ένα νέο Stonewall με επίκεντρο τον γάμο ομοφύλων. Κάποιοι άλλοι αντιτίθενται σε μια τέτοιου τύπου προσέγγιση.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Steve Friess, με τίτλο "Why This Isn’t Stonewall 2.0" σε αυτή την κατεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε εδώ στο Advocate.
------------------------------------------------------------------------------
Εν τω μεταξύ, όπως διαβάζω εδώ, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Ομπάμα, θέλοντας να μετριάσει τα συναισθήματα της λοαδ κοινότητας για την συμμετοχή του ομοφυλοφοβικού πάστορα Rick Warren στην προεδρική ορκομωσία, αλλά και να αποδώσει τιμή στην προσφορά της, συμπεριέλαβε στην επιτροπή που θα συμμετέχει στην ορκομωσία την ανοικτά λεσβία βουλευτή Tammy Baldwin.

Η Tammy Baldwin (Ουισκόνσιν) είναι μία εκ των τριών ανοικτά ομοφυλόφιλων βουλευτών που συμμετέχουν στο αμερικανικό κονγκρέσσο, μαζί με τον Barney Frank (Μασαχουσέτη) και Jared Polis (Κολοράντο).
------------------------------------------------------------------------------
Και από τις ΗΠΑ, ας πάμε λίγο απ' την άλλη μεριά του ατλαντικού, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου στην πιό κάτω φωτογραφία βλέπετε τον βρετανό ακτιβιστή και πρόεδρο της οργάνωσης Outrage!, Peter Tachell, να διαδηλώνει κατά του Πάπα Βενέδικτου, για τις - για ακόμη μια φορά - ομοφυλοφοβικές δηλώσεις του. Για περισσότερα, εδώ και εδώ.

* [μπορεί κάποιος να με πεί εκνευριστικά "πολιτικά ορθό" ή οτιδήποτε άλλο, όμως ειλικρινά, δεν βρίσκω την σκοπιμότητα τέτοιου τύπου πλακάτ. από έναν γκέι ακτιβιστή, εγώ τουλάχιστον, θα περίμενα αντί να καταφέρεται εναντίον κληρικών που είναι ή δεν είναι γκέι χρησιμοποιώντας την (πραγματική ή όχι) ομοφυλοφιλία τους, να παροτρύνει όσους κληρικούς είναι ομοφυλόφιλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του θαρραλέου Τζιν Ρόμπινσον και άλλων ανοικτά γκέι κληρικών. θα το έβρισκα πραγματικά πολύ πιο μαχητικό - ναί θα έβρισκα πολύ πιο μαχητική την υπεράσπιση και υποστήριξη των γκέι ιερέων. θα μπορούσε ο τάτσελ να βρει χίλιους άλλους τρόπους για να διαμαρτυρηθεί -δικαίως- για τις φρικτά τοξικές ομοφυλοφοβικές δηλώσεις του πάπα. μπορεί ν' ακούγεται υπερβολικό, αλλά όσο τοξική βρίσκω την ομοφυλοφοβία, τόσο τοξικό βρίσκω και το outing. οι πρακτικές υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούν να έχουν σχέση με αυτό.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: