Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Το πρώτο διαφυλικό άτομο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

O Diego Miguel Sanchez, τρανς άντρας, είναι ο πρώτος ανοικτά διαφυλικός άντρας που θα υπηρετήσει στο Αμερικανικό Καπιτώλιο.

Ο Sanchez προσλήφθηκε με την πρωτοβουλία του βουλευτή Barney Frank (Μασαχουσέτη), στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, να εργαστεί ως νομοθετικός βοηθός του για λοαδ θέματα, θέματα υγείας, εργασίας και πληθυσμιακής απογραφής.

Ο Sanchez αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα από τις 6 Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα, ο Sanchez ήταν Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Επιτροπής Δράσης για το AIDS στη Μασαχουσέτη, παλαιότερα στη Νέα Αγγλία, αλλά και στην μεγαλύτερη οργάνωση κατά του AIDS, AIDS Action Council, στην Ουάσιγκτον.

Διηύθυνε τις δημόσιες σχέσεις της National AIDS Strategy Coalition με επιτυχή τρόπο, ενώ κατάφερε να έχει την υποστήριξη των σχεδίων της οργάνωσης από τον Μπάρακ Ομπάμα, τόσο ως προς την στρατηγική της, όσο και ως προς την υποστήριξη της εφαρμογής σε εθνικό επίπεδο της πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα μέσα στο 2008 ήταν το πρώτο διαφυλικό άτομο που εκπροσώπησε την Επιτροπή στο Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος στην DNC Platform Committee.

Ως μέλος της, εργάστηκε στην υποστήριξη της εθνικής στρατηγικής για το AIDS, ενώ εργάστηκε επίσης στην κατεύθυνση της δημιουργίας πλαισίου προστασίας από τις διακρίσεις για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά και για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

Τον Ιούλιο του 2008, ήταν ένα από τα τρία διαφυλικά άτομα που μίλησε στην επιτροπή του Κονγκρέσσου για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα διαφυλικά άτομα στον τομέα της εργασίας.

[από το 365gay.com]

[επίσης εδώ μπορείτε να διαβάσετε άρθρο του για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Διαφυλικών Ατόμων]

5 σχόλια:

stassa είπε...

Χρόνια πολλά :)

Γλυκούλης ο τυπάκος.

stassa είπε...

Α, ενδιαφέρον κι αυτό btw (σχετικά με την HRC και την DOR)

Tales from the other side of town είπε...

Χρόνια πολλά! :-)
thanks για το λινκ.

xomeritis είπε...

Poly endiaferon. Gnosti kai i istoria tou Barney Frank. To 1988 nomizw...

Tales from the other side of town είπε...

στο κονγκρέσσο συμμετέχει από το 1981 και το 1987 ήταν ο πρώτος βουλευτής που μίλησε δημόσια για την ομοφυλοφιλία του.

ο κλίντον αναφέρει γι' αυτόν στο βιβλίο του Great American Civil Rights Speeches ότι υπήρξε "ένας από τους πιο λαμπρούς και ενεργούς υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και πράγματι έτσι είναι.

καλή και δημιουργική χρονιά thomas!