Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ομοφυλοφοβία με σφραγίδα Κύπρου.

Από την εφημερίδα Πολίτης:

- Κύριε Ματσάκη, πιστεύετε ότι υπάρχει λόμπι ομοφυλοφίλων στο Ευρωκοινοβούλιο;
- Σίγουρα! Υπάρχει σύνδεσμος ομοφυλοφίλων, λεσβιών κλπ., ένα πολύ ισχυρό γκρουπ στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς μέλη αριθμεί, μιλάμε όμως για ένα μεγάλο αριθμό. Πόσοι από αυτούς είναι ομοφυλόφιλοι και πόσοι απλά μέλη χωρίς να είναι οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι, αυτό δεν το γνωρίζω.
- Τι ήταν αυτό που σας ενόχλησε εξ αρχής και στείλατε το email στον κ Cashman;
- Είχα διατυπώσει την αντίθεσή μου για μια συνάντηση στο Ευρωκοινοβούλιο, που είχε στόχο να παρουσιάσει την οικογενειακή πλευρά της ομοφυλοφιλίας και να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι τα παιδιά μέσα σε μια οικογένεια ομοφυλοφίλων μεγαλώνουν όπως σε οποιαδήποτε άλλη οικογένεια. Ήμουν παρών όταν πριν 4-5 χρόνια έγινε μια προσπάθεια από το γκρουπ των ομοφυλοφίλων να περάσουν ένα νομοσχέδιο που να επιτρέπει την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. Δεν πέρασε όμως. Σήμερα, λοιπόν, προσπαθούν να ξαναβάλουν αυτό το νομοσχέδιο στην ατζέντα. Μα αν θέλουν να το επαναφέρουν, να κάνουν μια δημοκρατική συζήτηση, και αν χρειαστεί να αποφασίσει ξανά το Ευρωκοινοβούλιο, καλώς. Μα να μην χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές που κατηγορούν τους άλλους ότι χρησιμοποιούν εναντίον τους! Όταν κάποιος έγραψε υπέρ της άποψής μου, έγινε και αυτός στόχος!
- Πιστεύετε ότι είναι κακό για ένα παιδί να μεγαλώσει με ομοφυλόφιλους γονείς;
- Δεν θεωρώ ότι είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον. Θεωρώ ότι ένα παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώσει μέσα σε ένα περιβάλλον φυσιολογικό. Και το περιβάλλον στο οποίο και οι δύο γονείς είναι του ιδίου φύλου, δεν βρίσκεται μέσα στα όρια του φυσιολογικού.
- Είστε εναντίον των ομοφυλοφίλων;
- Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλοφίλων, δεν είμαι ρατσιστής. Αντιτίθεμαι μόνο στην υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. Δεν πρέπει να επιτραπεί αυτό.
- Θεωρείτε ότι πρέπει να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι;
- Όχι. Αλλά αν δύο ενήλικες αποφασίσουν να ζουν μαζί, εγώ δεν έχω πρόβλημα ουσιαστικό. Φτάνει να μην εμπλέξουν μωρά. Τα δικαιώματα των παιδιών υπερτερούν του δικαιώματος των ομοφυλοφίλων να ζουν μαζί. Δεν μιλώ βέβαια για τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ήδη παιδιά προτού ο ένας εκ των δύο γονιών δημιουργήσει ομοφυλοφιλικό δεσμό - σ' αυτές τις περιπτώσεις βέβαια δεν λέω να τους παίρνουμε τα παιδιά. Μιλώ μόνο για άτομα ομοφυλόφιλα που αποφασίζουν να συνάψουν δεσμό ή να παντρευτούν και μετά κάνουν αίτηση για να πάρουν με υιοθεσία παιδιά.

-----------------------------------------------
-1- Για την ιστορία, ο κύριος Ματσάκης προφανώς αναφέρεται στην LGBT Intergroup του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία απλά είναι μία από τις 24 Intergroups που υπάρχουν στο Ευρ. Κοινοβούλιο και είναι όλες αναγνωρισμένες. Είναι μια ομάδα ευρωβουλευτών που εργάζεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών, διαφυλικών, και το ποιοί είναι μέλη της, ποιοί εργάζονται σ' αυτήν είναι απολύτως σαφές και καθαρό και δυστυχώς δεν είναι πολλοί. Έχει προεδρείο που αποτελείται από 4 άτομα [Πρόεδρος: Michael Cashman (PES) και τρεις αντιπρόεδροι: Sophie In't Veld (ALDE), Raül Romeva i Rueda (V/ALE), Sirpa Pietikäinen (EPP-ED)], έχει 4 γραμματείς και, επίσης δυστυχώς στην LGBT Intergroup εκπροσωπούνται μόνο 11 χώρες της Ε.Ε. Παρ' όλες τις μικρές δυνάμεις της όμως, είναι ιδιαίτερα δραστήρια και με πολλές πρωτοβουλίες. Για την ιστοσελίδα της μπορείτε να πιέσετε εδώ.

- 2 - Για να υπερασπίζεται κάποιος τα δικαιώματα των λοαδ, προφανώς δεν είναι αναγκαίο να είναι ο ίδιος/α λοαδ. Τα λοαδ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα.

- 3 - Ο κύριος Ματσάκης, κατά δήλωσή του δεν είναι ρατσιστής, τον ενοχλεί όμως το "ομοφυλοφιλικό λόμπι" (φαντάζομαι δεν έχει κάποιο πρόβλημα εν γένει με τα λόμπι, ας πούμε με το κυπριακό που προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του) και λίγο παρακάτω εν πολλοίς μας λέει ότι "Και το περιβάλλον στο οποίο και οι δύο γονείς είναι του ιδίου φύλου, δεν βρίσκεται μέσα στα όρια του φυσιολογικού". Το τί είναι φυσιολογικό και τί όχι, το έχει ξεκαθαρίσει προ δεκαετιών η ψυχιατρική. Αν αυτό δεν λέγεται ρατσισμός, τότε ίσως ο ιπποπόταμος είναι αμφίβιο.

- 4 - Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν επιστημονικές έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες ομοφύλων, μεγαλώνουν όσο φυσιολογικά μεγαλώνουν τα παιδιά σε οικογένειες ετεροφύλων, και όσες στατιστικές έχουν έρθει στο φως, δείχνουν ότι στις οικογένεις ομοφύλων υπάρχει στατιστικά σχεδόν μηδενική ενδοοικογενειακή βία. Αυτά λέει η επιστήμη - κάποιοι άλλοι προτιμούν το σκοτάδι των προκαταλήψεων.

- 5 - Όσοι, κατά δήλωσή τους, είναι υπερασπιστές του θεσμού της οικογένειας (όπως το φαντάζονται αυτό βέβαια) και εννοούν να εξαιρούν τους λοαδ από το δικαίωμα στην οικογένεια (δικαίωμα στο οποίο συνηγορούν τα περισσότερα συντάγματα των χωρών της Ε.Ε. και οι διεθνείς διακυρήξεις για όλους τους πολίτες, άρα και για τους λοαδ), στην ουσία βλάπτουν τον θεσμό τον οποίον θέλουν να υπερασπιστούν. Αφαιρούν δέ το δικαίωμα από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ορφανοτροφεία, να βρουν μια οικογένεια που θα τα νοιάζεται και θα τα αγαπά. Είναι υπόλογοι απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: