Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Ισλανδία - Φιλιππίνες / Η απίστευτη αλήθεια για την βασίλισσα Ρακέλα.


[photo: www.queenraquelathemovie.com]

Πέφτω τυχαία πάνω σε ένα μπλογκ για την Ισλανδία (εδώ) και βλέπω για μια ταινία από τον Ισλανδό σκηνοθέτη Olaf de Fleur Johannesson, με τίτλο The Amazing Truth About Queen Raquela (Η απίστευτη αλήθεια για την Βασίλισσα Ρακέλα).

Διαβάζω ότι προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (δύο φορές) και έχει αποσπάσει τα βραβεία Teddy Awards 2008, New York LGST Film Festival: "Best International Feature" & "Showtime Vanguard Award", Cinema City: Jury Price "Special Contribution to Contemporary Film Expression".

Αντιγράφω την σύνοψη της ταινίας και το τρέιλερ που βρίσκω εκεί:

Η Raquela είναι μια τρανσέξουαλ πόρνη από τις Φιλιππίνες (ο ακριβής όρος για τις χώρες της Ασίας είναι «ladyboy») που ζει στην ανέχεια. Επιθυμεί να δραπετεύσει κάποτε από τους δρόμους της Cebu City και να ζήσει στο Παρίσι μαζί με τον «ιππότη» των ονείρων της. Λόγω της καταγωγής της έχει ελάχιστες πιθανότητες να βγάλει βίζα, καθώς χρειάζεται κάποιον από τη Δύση για να εγγυηθεί γι’ αυτήν. Στη προσπάθεια να ξεφύγει από το στενό περιβάλλον της, γνωρίζει ένα φωτογράφο και αρχίζει να δουλεύει σε μια δημοφιλή πορνογραφική ιστοσελίδα για τρανσέξουαλ. Η επιτυχία της ως ανερχόμενη πορνοστάρ στο ίντερνετ την φέρνει σε επαφή με νέα πρόσωπα. Βρίσκει την Valery, μια τρανσέξουαλ από την Ισλανδία που ζητά απελπισμένα φίλους on-line, και της υπόσχεται ότι θα τη βοηθήσει με τη βίζα. Η Raquela, αυτή η σύγχρονη Σταχτοπούτα, θα μπορέσει τελικά να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της, για μια μεγάλη ζωή στη Πόλη του Φωτός;



Επίσης, ιδού και το making-off της ταινίας από τον σκηνοθέτη της Olaf de Fleur Johannesson:


From: poppoli.

Τέλος η ιστοσελίδα της ταινίας είναι η: http://www.queenraquelathemovie.com.

6 σχόλια:

stassa είπε...

Ευχαριστώ για τα βίντεο και το λινκ, έχω ξανακούσει για την ταινία, δεν περιμένω να τη δω πουθενά αν παίζει μόνο σε φεστιβάλ δυστυχώς. Ενδιαφέρον έχει, κυρίως για να βλέπουν οι δυτικοευρωπαίες τρανς τί σημαίνει να είσαι τρανς στον υπόλοιπο κόσμο, γιατί συνήθως, είναι η εμπειρία μου, δεν έχουν ιδέα.

Tales from the other side of town είπε...

εγώ δεν την είχα ακούσει καθόλου. θα ήταν μια θαυμάσια ιδέα για κάποιο από τα φεστιβάλ μας, το πανόραμα στη θεσσ/κη ή το lgbt φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στην αθήνα τον μάιο.

erva_cidreira είπε...

Αν διάβαζες προσεκτικά το "Απέναντι Πεζοδρόμιο", ούτε στο "πάμε Ισλανδία" θα έπεφτες τυχαία, και την Ρακέλα θα την γνώριζες ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο :)

Tales from the other side of town είπε...

χεχεχ, απολογούμαι...
έχεις δίκιο, το βρίσκω εδώ, στο ποστ που είχες κάνει για teddy awards...
εχ, ας πούμε ότι μεγαλώνω και αδυνατίζει η μνήμη... :-)

erva_cidreira είπε...

Κι εδώ: http://gaynewsingreek.blogspot.com/2008/10/country-teacher-kai-shes-boy-i-knew-oi.html
η αναφορά στο αντικειμενικά εξαιρετικό και προσωπικά πολύ αγαπημένο μου μπλογκ "Πάμε Ισλανδία". :)

Tales from the other side of town είπε...

θυμάμαι και τα πολύ ενδιαφέρονται που είχες δημοσιεύσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, όταν επισκέφτηκες την ισλανδία... :-)