Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Μία γκέι και λεσβιακή οργάνωση επιστημόνων και τεχνικών.

Η Εθνική Οργάνωση Γκέι και Λεσβιών Επιστημόνων και εργαζόμενων σε Τεχνικά Επαγγέλματα (National Organization of Gay and Lesbian Scientists and Technical Professionals - NOGLSTP), είναι μιά λοαδ οργάνωση που δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της ισότητας στην απασχόληση, την επαγγελματική δικτύωση, την επιστημονική εκπαίδευση, την ελευθερία και ευθύνη έκφρασης στην επιστήμη και την έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα πλαίσια αυτής εργάζονται ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, διαφυλικοί και υποστηρικτές τους που συμμερίζονται τα παραπάνω και εργάζονται σε έναν ευρύ κύκλο της επιστημονικής και τεχνικής εξειδίκευσης, όπως:

Ζωολογία, βιοϊατρική, μηχανολογία, γεωγραφία, αρχαιολογία, νευροβιολογία, φυσική, ηλεκτρολογία, μετερεολογία, ωκεανογραφία, βιοχημεία, ψυχοβιολογία, μαθηματικά, επιστήμη υπολογιστών, επιδημιολογία, μικροβιολογία, περιβαντολογία, γλωσσολογία, χημεία, γεωλογία, κοινωνιολογία, αστρονομία, βοτανολογία, αστρονομία, μοριακή βιολογία, ανθρωπολογία, νομική, αεροναυτιλία, φυσιολογία, οικολογία, επαγγέλματα υγείας και ακόμη πολλά!

Όπως γράφουν στην ενδιαφέρουσα σελίδα τους http://www.noglstp.org/, η οργάνωση ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1983 και το 1985 πήρε την πρώτη της επίσημη επιχορήγηση από το Ίδρυμα Δικαιοσύνης του Ιλινόι και αργότερα από το Ίδρυμα Ερευνών του Σικάγο. Με τις πρώτες της επιχορηγήσεις, μπόρεσε και κυκλοφόρησε τα πρώτα φυλλάδια για την διαφορετικότητα στην εκπαίδευση και την εργασία. Εργάστηκε δέ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πρώτα χρόνια της έκρηξης του hiv/aids για την ενημέρωση.

Στη συνέχεια τα μέλη της δούλεψαν σε συνεργασία και με άλλες τοπικές οργανώσεις κάνοντας έρευνες για την ομοφυλοφοβία στην εκπαίδευση και την εργασία - το 1989 δόθηκε η πρώτη του είδους έρευνα της οργάνωσης με τίτλο "Ομοφυλοφοβία στην εκπαίδευση και την Εργασία".

Πολύ θα ήθελα να υπήρχε και στην χώρα μου μια τέτοια οργάνωση...

-----------------------------------------------
Black - Wonderful Life

diditoutcourt.

3 σχόλια:

stassa είπε...

Εεε, σόρρυ, αυτό είναι λίγο σπαμ, αλλά παίζει ένα virtual sit-in στα σάιτ του Καραμανλή και των μπάτσων.

Πληροφορίες έχει εδώ. Αν μπουν αρκετοί μπορεί και να πιάσει.

Αν χωθείς, πάτα το λινκ που λέει "To view our site", καλύτερα μην κατεβάσεις το αρχείο που λινκάρουνε (το σάιτ τους σε κάνει route σε proxy).

Have fun :D

xomeritis είπε...

Όταν ζούσα στις ΗΠΑ είχα γίνει μέλος στην πρώτη οργάνωση gay γεωλόγων. Μιλάμε για το 1993-94. Είμαστε μόνο περίπου 15 (καθότι παραδοσιακά a real man's job).

Tales from the other side of town είπε...

πρωτοπόρο σε βρίσκω πάντα thomas!