Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

We All Walk in Different Shoes / Η διαφορετικότητα στη διαφήμιση

Η Kenneth Cole, είναι μια επιχείρηση που πουλάει παπούτσια και είδη ένδυσης για γυναίκες. Στην καινούρια του διαφήμιση, επιλέγει μια τρανς γυναίκα, την Nina Poon, για να διαφημίσει την επιχείρησή του. Το σύνθημά του είναι "We All Walk in Different Shoes". Αυτή είναι η διαφήμιση:


From: kennethcolenewyork

Διαβάζω επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγει ένα λοαδ θέμα. Προηγούμενη διαφήμισή του είχε θέμα ένα ζευγάρι γυναικών μαζί με την κόρη τους. Παραθέτω και αυτήν:


From: lesbiandotpro

Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του, εδώ

[μου αρέσει το πνεύμα του, μου αρέσει η φανερή διάθεσή του να δώσει ορατότητα στα λοαδ άτομα μέσα απ' τις διαφημίσεις του. μόνο που δεν βρίσκω τον λόγο που στην διαφήμιση με την Nina Poon, δίνει έμφαση στην επέμβαση φύλου, σώνει και καλά...]

3 σχόλια:

stassa είπε...

Ενδιαφέρουσες διαφημίσεις. Δε θα γκρινιάξω για την απλοϊκή παρουσίαση της τρανς εμπειρίας στο πρώτο βίντεο. Είναι λίγο απλοϊκό, στο στυλ της σοκαριστικής αποκάλυψης, "Η γκόμενα ήταν άντρας" κλπ, λίγο Τζέρυ Σπρίνγκερ κι έτσι. Αλλά δε βαριέσαι, είναι μια προσπάθεια. Για κάτι, τέλος πάντων. Δεν πιστεύω νά 'χε και πολύ επιτυχία η διαφήμιση πάντως... :)

Tales from the other side of town είπε...

ναί, πράγματι ενδιαφέρουσες, και γι' αυτό τις έβαλα. και το σημείωμα στο τέλος δεν ήταν αντί γκρίνιας, απλά, ξέρεις, πάντα περιμένεις το κάτι παραπάνω...

μακάρι να βρίσκονταν πολλοί περισσότεροι να επέλεγαν να περνούσαν τα μηνύματά τους κατ' αυτό τον τρόπο.

stassa είπε...

Ωπ, σόρρυ, δεν εννοούσα οτι γκρινιάζεις. Εγώ δεν ήθελα να φανεί οτι γκρινιάζω! Η αγκύλη σου μου είχε ξεφύγει... :)