Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΜΕΞΙΚΟ: ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ.

Καλά νέα και από το Μεξικό: το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αποδέχτηκε την συνταγματικότητα του γάμου ομοφύλων που ισχύει στην πόλη του Μεξικό.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από έφεση που ασκήθηκε επί της συνταγματικότητας του νόμου, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει την προστασία της οικογένειας που εγγυάται ο ομοσπονδιακός νόμος.

Οι δικαστές αποφάσισαν υπέρ του γάμου ομοφύλων με ψήφους 8 υπέρ έναντι 2 κατά, ωστόσο εκκρεμεί η απόφασή του για το δικαίωμα στην υιοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια.

[μέσω του Advocate.]
.

8 σχόλια:

xomeritis είπε...

Αρχίζω και παίρνω πολλές ανάποδες με την κατάσταση εδώ.

Tales from the other side of town είπε...

Μή φοβάσαι παιδί μου, τα πάντα θα παν' καλά. Έχουμε υπουργό δικαιοσύνης με εκτόπισμα... Καστανίδης, ογκόλιθος!
Γενικά, έχε εμπιστοσύνη στη... δικαιοσύνη! - μέχρι την ερμηνεία περί γάμου του Μοδεστίνου (ρωμαίος νομοδιδάσκαλος, 3ος μχ αιώνας) ξέθαψε το δικαστήριο της Ρόδου για να βγάλει ανυπόστατους τους γάμους της Τήλου. Πάλι καλά, θα μπόρούσε να πάει πιο πίσω, στην εποχή του Αβραάμ και της Σάρας, ικανούς τους έχω...

xomeritis είπε...

E ας θεσμοθετήσουν και κανένα όργιο, ρωμαϊκού τύπου, μπας και ξελαμπικάρουμε λίγο. Από τους Νεάτερνταλ τι μπορούμε να μάθουμε άραγε, κάτι σχετικό; Να εξετάσουμε τις βραχογραφίες…

Tales from the other side of town είπε...

Και μή ξεχνάς και τον προηγούμενο υπουργό δικαιοσύνης, τον Χατζηγάκη, τον επονομαζόμενο και "τρακτερομάχο"! Μεγάλη μορφή!

Χαχά, ψάξε-ψάξε κάτι θα βρείς!
Ε, δε χρειάζεται πάντως να πας στους Νεάτερνταλ, οι αρχαίοι γηγενείς εδώ, ήταν enough naughty boys. Οι νεότεροι, γαμώτη, μας βγήκαν πολύ μούχνες.
Κάπου είχα διαβάσει ότι είχαν βρεί ένα πέτρινο (ή κοκκάλινο, δε θυμάμαι, στη γαλλία αν δεν κάνω λάθος) σκαλιστό διπλό ντίλντο σε κάποιο σπήλαιο που χρονολογήθηκε γύρω στο 25.000πχ, λές να βοηθήσει αυτό;

g for george είπε...

Χαίρομαι για τις χώρες που επιτέλους αποκτούν ένα μεγάλο κομμάτι ισότητας. Και δεν ξέρω αν λυπάμαι για εμάς. Δεν υπάρχει και κανείς για να διεκδικήσει. Οπότε, θα μας τα δώσουν από μόνοι τους, σωστά; επειδή πιστεύουν στα ίσα δικαιώματα.

Tales from the other side of town είπε...

Ε, βέβαια!, george, έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι πιστεύουν στα ίσα δικαιώματα.
Είναι για κλάμματα η κατάσταση...από τους πολίτες, μέχρι την κορυφή...

SK είπε...

Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι γάμοι που τελούνται στην πόλη του Μεξικού έχουν ισχύ σε ολόκληρη τη χώρα:
http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-10932748

Tales from the other side of town είπε...

Θαυμάσια!, ακόμη καλύτερα λοιπόν τα νέα.
Σ' ευχαριστώ πολύ SK.
Πάντα πολύ χρήσιμα τα σχόλιά σου.
:-)