Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΧΙΛΗ: ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ.

Δύο γερουσιαστές, κατέθεσαν τον νόμο για τον γάμο ομοφύλων στο κοινοβούλιο της Χιλής αυτή την βδομάδα, πολιτικοί σχολιαστές όμως αναφέρουν ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να περάσει στην παρούσα φάση.

Ο Fulvio Rossi, επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, δήλωσε ότι ο νόμος αυτός ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ωστόσο ο νόμος αυτός δεν δίνει το δικαίωμα στην υιοθεσία, και ο Rossi λέει ότι αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να εξεταστεί στο μέλλον, αφαιρεί όμως την αναφορά στο φύλο των μελλονύμφων επιτρέποντας έτσι τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Πρόεδρος της Χώρας Sebastian Pinera που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα, δήλωσε ότι υποστηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, και ότι θα πρέπει ο γάμος να περιορίζεται μόνο στα ετερόφυλα.

Τις απόψεις των πολιτικών σχολιαστών για τις λίγες πιθανότητες να περάσει ο νόμος, συμμερίζεται και ο Fabian Pressacco, πολιτικός επιστήμονας στο πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο λέγοντας ότι το λοαδ κίνημα θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αν διεκδικούσε περισσότερο το σύμφωνο συμβίωσης και όχι τον γάμο.

Να σημειώσουμε ότι η δυνατότητα στο διαζύγιο για τα παντρεμένα (ετερόφυλα) ζευγάρια δόθηκε στην Χιλή, μόλις το 2004.

[μέσω του Pink News.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: