Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Pink Exchange Project: η αλληλεγγύη του Άμστερνταμ στη Νέα Υόρκη για τον γάμο ομοφύλων.

Η πόλη του Άμστερνταμ ενέκρινε κονδύλι 37.000 δολαρίων για την χρηματοδότηση του Pink Exchange Project, ενός προγράμματος για την ενίσχυση πέντε γκέι αντρών που ζουν στην Νέα Υόρκη, και που θα θελήσουν να παντρευτούν στο Άμστερνταμ όπου ισχύει ο γάμος ομοφύλων με κάποιον Ολλανδό γκέι άντρα. Την δέ τελετή γάμου υποσχέθηκε ότι θα τελέσει ο Δήμαρχος του Άμστερνταμ κύριος Job Cohen.

Αφετηρία αυτού είναι η απόφαση της πολιτείεας της Νέας Υόρκης να εγκρίνει νόμο που αναγνωρίζει τον πολιτικό γάμο ομοφύλων, όταν έχει γίνει σε κάποια πολιτεία των ΗΠΑ, ή σε άλλη χώρα που αυτός ισχύει. Έτσι τα πέντε ζευγάρια επιστρέφοντας από το Άμστερνταμ θα θεωρούνται παντρεμένα σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης.

Το πρότζεκτ αυτό είναι μέρος του πρότζεκτ Henry Hudson Year, το οποίο εορτάζει τα 400 χρόνια δεσμού Αμερικανών και Ολλανδών, από τότε που ο Ολλανδός Henry Hudson, έφτασε στο Μανχάταν το 1609.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ.

2 σχόλια:

SK είπε...

O γάμος ομοφύλων (που έχει τελεστεί σε μέρος όπου είναι νόμιμος) αναγνωρίζεται από την πολιτεία της Νέας Υόρκης (όχι μόνον από την πόλη), εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με απόφαση του Κυβερνήτη David Paterson.

Tales from the other side of town είπε...

SK, ευχαριστώ για τη διόρθωση :-)