Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ AIDS. "RIGHTS HERE, RIGHT NOW!"

. Αντιγράφω από εδώ.
Παγκόσμια καμπάνια υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιορισμού του AIDS.
health.in.gr, 15/7/2010

Βιέννη: To 18ο Διεθνές Συνέδριο AIDS (AIDS 2010) θα ξεκινήσει τις εργασίες του, οι οποίες θα διαρκέσουν έξι ημέρες, στις 18 Ιουλίου 2010 στην Βιέννη.
Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια συγκεντρώνει περίπου 25.000 επιστήμονες, κυβερνητικούς εκπρόσωπους, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ακτιβιστές, επικεφαλής επιχειρήσεων και άτομα που ζουν με τον ιό του ΗΙV/AIDS.
Ως επιμέρους κομμάτι της εβδομάδας του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί πολλές δραστηριότητες, οι οποίες επικεντρώνονται στον ΗΙV και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μεταξύ άλλων, μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για το AIDS, το Life Ball στο δημαρχείο της Βιέννης, το HIV Human Rights March and Rally και η καμπάνια Light For Rights, η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και την μάχη ενάντια στον ΗΙV.
Η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα θα συμμετάσχει μαζί με τις άλλες Αυστριακές Πρεσβείες ανά τον κόσμο στην καμπάνια Light For Rights, σβήνοντας τα φώτα της και ανάβοντάς τα σε σύμπνοια με την τελετή Life Ball Light For Rights, τη νύχτα της 17ης Ιουλίου, από τις 12:20 έως τις 12:45 π.μ.
Το Light For Rights αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία χρησιμοποιεί τολμηρά και καινοτόμα μηνύματα, μια μεταφορική χρήση του φωτός και του σκοταδιού και τολμηρά οπτικά γραφικά για να προσελκύσει την προσοχή στην σχέση μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της επιτυχημένης αντίδρασης στον ΗΙV/AIDS. Το θέμα του AIDS 2010, Rights here, right now τονίζει ότι η προώθηση και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη αντίδραση στον ΗΙV.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2009/10 για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η UNAIDS και τρεις παγκόσμιοι εταίροι της διοργανώνουν μια ετήσια καμπάνια για τα ΜΜΕ και τη δημόσια ευαισθητοποίηση, εστιάζοντας στην σύνδεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον ΗΙV.
Η εκδήλωση του 2009 στην Νέα Υόρκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ήταν εμπνευσμένη από το Night without Light (Νύχτα χωρίς Φως), το οποίο είχε αναλάβει η οργάνωση Visual AIDS το 1990. Το 2009, όπως θα γίνει και το 2010, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να λάμψει το φως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Η ιστορία έχει δείξει ότι ο φόβος, ο στιγματισμός, το μίσος, οι διακρίσεις και η εγκληματικότητα που σχετίζονται με το AIDS, οδηγούν τα άτομα που ζουν με τον ιό σε ένα μεταφορικό σκοτάδι, όπου συχνά πεθαίνουν μόνα τους μέσα στον φόβο και την απομόνωση.
Επιστημονικά στοιχεία έχουν δείξει ότι με τη λάμψη του φωτός της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα άτομα που ζουν με ΗΙV, θα φωτιστεί ο δρόμος της πληροφόρησης, της πρόληψης, της αντιμετώπισης, της φροντίδας και της στήριξης που είναι απαραίτητα ώστε να αναδυθεί το άτομο από τις σκιές, βαδίζοντας προς μια παραγωγική ζωή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα θέματα του AIDS 2010 συμπεριλαμβάνουν την κατάσταση της επιδημίας στη νότια Αφρική και σε άλλες περιοχές, τον συνδυασμό στρατηγικής και πρόληψης, τις εξελίξεις στην αντιρετροϊική θεραπεία, την επέκταση των πολιτικών και των προγραμμάτων για άτομα που κάνουν χρήση ενέσιμων ναρκωτικών και την πολιτική ευθύνη για καθολική πρόσβαση στην θεραπεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Το χειρότερο για εμάς είναι το στίγμα, και όχι αυτή καθαυτή η ασθένεια.
Ότι και να κάνουν στο συνέδριο το στίγμα δεν νομίζω ότι ποτέ θα πάψει να υπάρχει.
Δηλ. Αν για μένα μάθουν στην δουλειά μου ότι εχω hiv με έδιωξαν.
Και αν τα αφεντικά δεν θέλουν να το κάνουν, θα επαναστατήσουν οι συνάδελφοί και θα λένε δεν τον θέλουμε δίπλα μας. Φοβόμαστε.
Οπότε για να αρθεί το στίγμα θέλει συνεχή ενημέρωση του κόσμου. Δεν είδες στην Ελλάδα τι ενημέρωση υπάρχει!
Οπότε το συνέδριο δεν νομίζω ότι θα κάνει ουσιαστικά πράγματα.
Για την Ελλάδα μιλάω.
Εμείς εδώ εθελοτυφλούμε.
Καλημέρα σας. Φιλιά

Tales from the other side of town είπε...

Ναί, σίγουρα, κανένα συνέδριο, όσο πετυχημένο κι αν θεωρηθεί, δεν μπορεί από μόνο του να κάνει πολλά πράγματα.
Όμως, όσο περισσότερες εκδηλώσεις, συνέδρια, κλπ γίνονται, τόσο προχωρούν τα πράγματα.
Τα πράγματα έχουν προχωρήσει από το 1984, όταν βλέπαμε πηχιαίους τίτλους για "τον καρκίνο των ομοφυλόφιλων", όταν χάναμε ανθρώπους που αγαπήσαμε.
Και όσο βαδίζουμε μπροστά, τόσο το στίγμα θα απαλείφεται, τόσο τα πράγματα θα καλυτερεύουν.
Στην Ελλάδα, άστο, ας μή το συζητήσουμε, οι ελπίδες είναι ελάχιστες, όταν μέχρι πριν από λίγο καιρό απολύθηκε εργαζόμενος με τη βούλα μάλιστα του Αρείου Πάγου.
Όταν ακόμη, γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος του αίματος στα νοσοκομεία, γίνεται πλημμελώς.