Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ.

Μετά την Αργεντινή, δύο ακόμη χώρες της Λατινικής Αμερικής, γειτονικές της Αργεντινής, θα απασχολήσει όπως φαίνεται το θέμα του γάμου ομοφύλων.

Η πρώτη που φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο θετικά είναι η Ουρουγουάη, όπου ο πρώην Πρόεδρος της χώρας Tabare Vazquez, είναι υποστηρικτής των λοαδ δικαιωμάτων. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, έκανε άρση της απαγόρευσης να υπηρετούν οι ομοφυλόφιλοι στον στρατό της χώρας, νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης, δόθηκε το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν, ενώ τον χρόνο που μας πέρασε ψηφίστηκε νόμος που δίνει τις κατευθυντήριες νομικές γραμμές για τον επαναπροσδιορισμό του φύλου για τα διαφυλικά άτομα.

Σύμφωνα με την λοαδ οργάνωση της Ουρουγουάης, Ovejas Negras, που είχε πρωτοστατήσει για την νομιμοποίηση του συμφώνου συμβίωσης το 2007, η πολιτική κατάσταση έχει ωριμάσει για τον γάμο ομοφύλων, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπός της Diego Sempol. Συμπληρώνει δέ ότι οι συζητήσεις με ηγετικά στελέχη του Frente Amplio, του κυβερνώντος κόμματος, είναι σε καλό σημείο. Για την ώρα ο νυν αριστερός Πρόεδρος της χώρας Jose Alberto Mujica Cordano, δεν έχει εκφραστεί στο θέμα.

Στην Παραγουάη, γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της προώθησης του γάμου ομοφύλων από την λοαδ οργάνωση SOMOSGAY, και δηλώνουν αισιόδοξοι, ότι μέχρι τον Οκτώβριο πιθανότατα θα έχει έρθει στο κοινοβούλιο ο νόμος. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Federico Franco, έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην προοπτική αυτή: "Ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και την γυναίκα για να δημιουργούν οικογένειες. Εγώ είμαι καθολικός", δήλωσε ανάμεσα σ' άλλα. Αντίθετα, ο γερουσιαστής Alfredo Jaeggli, τάχθηκε σε εμφάνισή του σε τηλεοπτικό δίκτυο υπέρ του γάμου ομοφύλων.

[μέσω του on top magazine.]
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: