Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΝΙΓΗΡΙΑ: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Cletus U, είχε καταφύγει στην Αυστρία, όπου ζούσε τα τελευταία έξι χρόνια. Είχε κάνει αίτηση ασύλου, λόγω της σεξουαλικότητάς του, με το αιτιολογικό ότι λόγω του ότι είναι ομοφυλόφιλος εάν επέστρεφε στη χώρα του θα κινδύνευε η ζωή του.

Η αίτησή του απορρίφθηκε τον Μάιο, και έτσι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής απελάθηκε πίσω στην πατρίδα του, παράνομα κατά τον Tim Außerhuber, συνήγορό του.

Έτσι λοιπόν στις 5 Μαίου, ο Cletus U γύρισε πίσω στην πατρίδα του, και κατά ισχυρισμούς του ίδιου που καταγράφει η LGBT Asylum News, κρύβεται φοβούμενος ότι αν τον ανακαλύψουν θα καταδικαστεί σε θάνατο. "Η αστυνομία μπορεί να με συλλάβει, να με φυλακίσει, ή και να με σκοτώσει, απλά επειδή είμαι αυτός που είμαι", φέρεται να δηλώνει.

Σύμφωνα πάλι με τους ισχυρισμούς του, η διαδικασία απέλασης δεν έγινε με τις συνήθεις τυπικές διαδικασίες, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστρίας όμως απορρίπτει τους ισχυρισμούς του. Ο ίδιος ελπίζει ότι τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Αυστρία, ενώ η οργάνωση υποστήριξης προσφύγων Schmetterling (Butterfly) Society, θα στηρίξει την επανεξέταση της απέλασής του.

(από το 365gay.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: