Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Επίθεση μίσους στο Τελ Αβίβ.





Αντιγράφω από την Καθημερινή:
Επίθεση αγνώστου σε κέντρο ομοφυλοφίλων στο Ισραήλ
02-08-09


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστου το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στα τρία θύματα περιλαμβάνονται ένας νεαρός άνδρας και μια γυναίκα. Το τρίτο θύμα δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ, οι τραυματίες είναι 14.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος, που ήταν ντυμένος στα μαύρα, άνοιξε πυρ αδιακρίτως προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα στο κέντρο πριν διαφύγει. Η αστυνομία περιέγραψε την ενέργεια ως «εγκληματική πράξη» μίσους ενάντια στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων. Σύμφωνα με τις αρχές, δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια». Όλα τα μπαρ όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες στο Τελ Αβίβ έκλεισαν προληπτικά μετά την επίθεση.
- kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το BBC:

From: RTVCEnglish

* Διαβάστε επίσης για το ίδιο θέμα στο Απέναντι Πεζοδρόμιο.

5 σχόλια:

Ephemeron είπε...

Φοβερο...
Αν ειναι ανακατεμενοι σ' αυτο το εγκλημα ατομα απο το Ultra-Orthodox religious party, εχει να γινει φοβερος σάλος.
Στο μεσαιωνα μας καιγανε ζωντανους, τωρα μας πυροβολουν, αμαν πια... φτανει.. φτανει...

Tales from the other side of town είπε...

Φρίκη, φρίκη, όντως!
Και το ανησυχητικό είναι ότι τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολλά κρούσματα επιθέσεων ακούγονται...

stassa είπε...

Τό 'δα κι εγώ, φρίκη όντως. Και στο Τελ Αβίβ; Τρελλό εντελώς...

gay super hero είπε...

Δυστυχώς μεγαλύτερη ορατότητα σημαίνει ότι είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στον κάθε παρανοϊκό. Και το χειρότερο είναι ότι ο δραστης είναι ακόμα ελεύθερος οπότε κανείς δεν ξέρει ποιοι και πόσοι είναι οι συνεργάτες του, τί θέλουν και τι σκοπεύουν ακόμα να κάνουν.

Συνήθως σε τέτοιου είδους εγκλήματα ο σκοπευτής στο τέλος αυτοκτονεί. Αυτός δεν το έκανε. Πράγμα που θυμίζει πληρωμένο εκτελεστή...

Αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι η δήλωση της αστυνομίας ότι "δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά κοινό έγκλημα". Δεν είναι "τρομοκρατία" και "πολιτικό έγκλημα" όταν κάποιος σκοτώνει ανθρώπους αδιακρίτως γι αυτό που είναι; Ποια είναι η διαφορά με έναν άραβα που σκοτώνει στα τυφλά εβραίους; Η "τρομοκρατία" είναι κάτι που υπάρχει μόνο όταν θύματα είναι ετεροφυλόφιλοι;

Και βέβαια καμία σχέση η έκταση που πήρε το θέμα στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ σε σχέση με τις αντίστοιχες επιθέσεις σε σχολεία διάφορων χωρών: και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα είναι έφηβοι αλλά τώρα τα θέμα πέρασε μόνο στα ψιλά γράμματα...

Tales from the other side of town είπε...

Stassa,
σχεδόν κάθε χρόνο στο Πράιντ του Τελ Αβίβ μερικοί νοματαίοι του Ultra-Orthodox religious party (γι' αυτό το αναφέρει ο KS πιο πάνω), μαζεύονται και πετάνε στους συμμετέχοντες πέτρες και καδρόνια και απειλούν ότι θα τους λυντσάρουν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίληψή τους για την έννοια της "αγάπης". Θα δούμε βέβαια αν ευθύνται αυτοί για την συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια ή κάποια άλλη ακραία ομάδα.

gsh, δυστυχώς έτσι είναι.