Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται το κέντρο που έγινε η εκληματική ενέργεια.


Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, κύριος Benjamin Netanyahu, επισκέφτηκε χτες Πέμπτη το κέντρο υποστήριξης ομοφυλόφιλων που έγινε η εγκληματική επίθεση μίσους εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του στην λοαδ κοινότητα του Ισραήλ για το πλήγμα που δέχτηκε.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, η επίσκεψη έγινε χωρίς κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και κατά την εφημερίδα είναι η πρώτη φορά που κάποιος Πρωθυπουργός επισκέπτεται ένα γκέι κέντρο.

Ο David Saranga, εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τα μίντια, ανέφερε ότι η αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον εντοπισμό του δράστη της εγκληματικής επίθεσης, αλλά δεν μπορούν για την ώρα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις. Εξέφρασε δέ την πεποίθησή του ότι υπεύθυνος θα συλληφθεί.

"Το Ισραήλ είναι μια μικρή κοινωνία", είπε ο Saranga. "Είμαστε μόνο έξι εκατομύρια άνθρωποι. Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι θα συλληφθεί ο υπεύθυνος. Είναι θέμα χρόνου. Γίνεται έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις, το οποίο σημαίνει ότι δεν απορρίπτουμε καμμία υπόθεση, είτε για έγκλημα μίσους, είτε τρομοκρατική ενέργεια, οτιδήποτε".

[από άρθρο της Julie Bolcer, στο Advocate.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: