Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

"ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΚΕΪ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ"...

Έχει γούστο τελικά η κατάσταση στην χώρα αυτή.
Αντιγράφω από την lifo:
Ανθιμος και Ψωμιάδης κατά Μπουτάρη για τους gay
Bγήκαν τα κουμπούρια των macho στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνέντευξη Μπουτάρη στην οποία τάσσεται υπέρ των γκέι γάμων,της υιοθεσίας παιδιών από γκέι και υπέρ ενός gay parade στην πόλη.Οι πρώτες αντιδράσεις-εκτός βεβαίως αυτής του Χάρι Κλιν,ήρθαν από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και(εύκολο) από το Μητροπολίτη Άνθιμο.Και οι δύο εξέφρασαν τις απόψεις τους στο star.gr με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει "Φτάνει πιά με τους προοδευτικούς!" Στη συνέχεια αφού τονίζει ότι έχει κι αυτός γκέι φίλους και πως δεν μπορούν να γίνουν αποκλεισμοί αφού η ομοφυλοφιλία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο επιτίθεται στο Δήμαρχο με όλα του τα "όπλα": «Άλλο όμως αυτό και άλλο οι γάμοι και οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων. Κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν τις κανονικές παρελάσεις και να καθιερώσουν τις γκέι παρελάσεις.Είμαι κάθετα αντίθετος. Φτάνει πια με το να παραδίδουμε την κοινωνία μας στους δήθεν προοδευτικούς».
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος με τη σειρά του θυμήθηκε να το κατάλληλο για την περίσταση χωρίο της Βίβλου:Αυτό με Σόδομα και τα Γόμορα.Ο ίδιος δεν μίλησε(είναι κλειστά τα φαρμακεία και μάλλον δεν υπάρχει αιθέρας),μετέφερε όμως τις απόψεις του το Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης: «Ο Σεβασμιότατος αντιμετωπίζει το θέμα υπενθυμίζοντας ότι η εκκλησία έχει ρυθμίσει τα θέματα αυτά και έχει επ' αυτών διατυπώσει τις απαράβατες θέσεις της από αιώνων. Ούτε τον ίδιον ούτε την εκκλησία την ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες περιοχές. Στην Ελλάδα χρειάζεται ειδική νομοθεσία γι' αυτά και το ελληνικό κράτος δεν την έχει» τόνισαν από το γραφείο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
«Ο Σεβασμιότατος, όπως υπενθύμισε ο ίδιος, είχε εκφραστεί για το θέμα πριν από λίγα χρόνια σε μια ανάλογη πρόταση του κ. Αλαβάνου. Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνει τις θέσεις του»,συμπλήρωσαν.
Για να κάνουμε τώρα ένα flashback στα λεγόμενα του Μητροπολίτη στα οποία αναφέρεται το Γραφείο Τύπου.Ηταν το 2005,όταν ο τότε πρόεδρος της Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος είχε προτείνει τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων και βεβαίως ο Άνθιμος είχε απαντήσει στην "πρόκληση".Είχε τότε κάνει λόγο για «Σόδομα και Γόμορρα» και για «θεσμοθετημένη αμαρτία»!
«Όσοι υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση των σχέσεων των ομοφυλοφίλων είναι δήθεν προοδευτικοί.Οι ομοφυλόφιλοι διαστρέφουν την ανθρώπινη φύση με ανομολόγητες πράξεις παρά την ανθρώπινη φύση» είχε πει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.
Αρχίζει και γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη!
Διαβάστε επίσης:
- Απέναντι Πεζοδρόμιο: ΟΙ "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ (εδώ)
- Thomas Xomeritis: Για τη συνέντευξη του Μπουτάρη (εδώ)
[Και xomeriti, μην επικαλείσαι τον Thoreau εύκολα, ούτε στο θέμα του γάμου ομοφύλων (είναι πολύ σοβαρό θέμα για να λυθεί τέτοιους τρόπους), ούτε στο λεγόμενο "κίνημα δεν πληρώνω" (για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει "κίνημα" οιασδήποτε μορφής στην χώρα του μπάχαλου, τα κινήματα θέλουν θεμελίωση και στοιχειώδη σοβαρότητα). Σ' αυτή τη χώρα που τίποτε σχεδόν δεν λειτουργεί, πρώτα θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε οργανωμένα, και, μετά ας σκεφτούμε το πνεύμα του Thoreau.]
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί straight που ήταν ομοφοβικοί (λόγω άγνοιας), αλλά έχουν αηδιάσει με τους Άνθιμο και Ψωμιάδη, αναθεωρούν και αρχίζουν να γίνονται gay-friendly! Καταλαβαίνουν ότι η ομοφοβία δεν είναι τίποτα άλλο από μια μορφή ρατσισμού!!! Και οι Ανθιμος και Ψωμιάδης είναι αυθεντικοί εκπρόσωποι του ρατσισμού και της υποκρισίας που ταλαιπωρεί την χώρα μας!!!

xomeritis είπε...

Tales λέμε τώρα, φως στο τούνελ ...