Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

Μετά από μήνυμα του φίλου μου xomeriti, μαθαίνω ότι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, για "άγνωστους λόγους"*. Σύντομη αναζήτηση στο google, και αντιγράφω από το "Βήμα":
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Νοσημάτων κ. Γ. Σαρόγλου
ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπέβαλε πριν από λίγη ώρα στον υπουργό Υγείας ο καθηγητής κ. Γ. Σαρόγλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο κ. Σαρόγλου δεν έκανε γνωστούς τους λόγους της παραίτησής του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του καθηγητή αν και αιφνιδιάστηκε με αυτή την ενέργειά του.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν έκανε γνωστούς τους λόγους της παραίτησής του, και αφού δεν τους έκανε γνωστούς, γιατί ο Υπουργός Υγείας την έκανε δεκτή.

Πέραν αυτού, ενώ έχει περάσει αρκετός καιρός από το θέμα που δημιουργήθηκε με την χορήγηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ πορνογραφικού φεστιβάλ όπου οι πρακτικές του μη ασφαλούς σεξ (bareback) είχαν την τιμητική τους, ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά του ότι έχουν σταλεί σχετικές επιστολές όπου ζητούνται εξηγήσεις (βλέπε εδώ, εδώ και εδώ).

Αναζητώντας επίσης επιπλέον, βρίσκω την "ενδιαφέρουσα" άποψη του Συντονιστή Κοινωνικού Διαλόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γρηγόρη Βαλλιανάτου, σχετικά με το θέμα του μη ασφαλούς σεξ (στο facebook στις 16.1.2011, τις ημέρες δηλαδή που είχε έρθει στο προσκήνιο το θέμα):
Gregory Vallianatos A
Τί διαφορά έχει, (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ), αυτός που κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη, απο αυτόν που καπνίζει;;
Εν ολίγοις, ο Συντονιστής Κοινωνικού Διαλόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκει ότι το μη ασφαλές σεξ μπορεί να είναι συγκρίσιμο με το κάπνισμα...

Αν πιστεύουν πάντως ότι όσοι έχουν ενδιαφερθεί για το θέμα, απλά θα το αφήσουν να ξεχαστεί με τον καιρό και τελικά να καλυφθεί με πέπλο σιωπής, μάλλον κάνουν κάποιο λάθος. Στις μνήμες μας υπάρχουν αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν από τον hiv/aids στα δύσκολα χρόνια - φίλοι μας θα είναι σε όλη την ζωή τους εξαρτημένοι από φάρμακα, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί αποτελεσματική και οριστική θεραπεία. Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί.

* Ανανέωση: Σχετικά με τους λόγους παραίτησης του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως με πληροφορεί ο gsh στο πρώτο σχόλιο, το Πρώτο Θέμα, γράφει:
Ωστόσο, κατά πληροφορίες η επικείμενη ένταξη του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΔΕΚΟ που ισοδυναμεί με ριζική αλλαγή στο καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου στον εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας φορέα αποτέλεσε σημείο τριβής στις σχέσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του κ. Σαρόγλου.
Ο κ. Σαρόγλου προέτασσε τον επιστημονικό χαρακτήρα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ζητούσε μετ’ επιτάσεως την εξαίρεσή του από τη σχετική ρύθμιση που αφορά φορείς και νπιδδ της κεντρικής διοίκησης, αίτημα που λέγεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέρριπτε κατηγορηματικά.

* * * * * * * * * *

The Sing Campaign. Avelile - αφήγηση Annie Lennox.
.

7 σχόλια:

gay super hero είπε...

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" (Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=103430) ο λόγος δεν είναι καθόλου άγνωστος αλλά έχει να κάνει με την πρόθεση του Υπουργείου να μετατρέψει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, κάτι στο οποίο αντιδρούσε καθώς θεωρούσε ότι δεν ταιριάζει με τον "επιστημονικό" του χαρακτήρα. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται:

"Ωστόσο, κατά πληροφορίες η επικείμενη ένταξη του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΔΕΚΟ που ισοδυναμεί με ριζική αλλαγή στο καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου στον εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας φορέα αποτέλεσε σημείο τριβής στις σχέσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του κ. Σαρόγλου."

Tales from the other side of town είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, θα κάνω συμπλήρωση στο ποστ.

Το Λαγωνικό είπε...

Με τη δήλωση Βαλλιανάτου να γελάσουμε ή να τον πάρουμε με τις πέτρες;;; Μάλλον το δεύτερο.

Για πόσο βλάκες μας περνάει ο εν λόγο μακάκας;

Tales from the other side of town είπε...

Το Λαγωνικό,
Για γέλια πάντως σίγουρα δεν είναι, μάλλον για κλάμματα.
Θα σε παρακαλούσα μόνο, ν' αποφεύγουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς - δεν προσφέρουν τίποτε...

Tales from the other side of town είπε...

btw, μιας και ξαναδιαβάζω το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", ο "επιστημονικός" χαρακτήρας του ΚΕΕΛΠΝΟ, μάλλον του επιτρέπει να χορηγεί πορνογραφικό φεστιβάλ που προβάλλει το σεξ χωρίς προφύλαξη...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ "Συντονιστής Κοινωνικού Διαλόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ" ο Βαλλιανάτος;

πότε θα αποσβέσει επιτέΛους το ότι ήταν το γκέι πρόσωπο στα '90s;

Ανώνυμος είπε...

Βαλλιανάτος, cyber και λοιποι γνωστοί άγνωστοι. Όλο τα ίδια και τα ίδια.

Γιατί δεν τους κόβει ένα επίδομα το κράτος, να τους κάνει δημόσιους υπαλλήλους-ακριβιστές φωστήρες, να τελειώνουμε. Μπας και κουνηθεί και κάτι σ'αυτή τη χώρα.

Τελικά ένα μας ενώνει τους έλληνες γκει και στρέιτ...παντού τα λαμόγια είναι ίδια.