Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ / ΕΡΕΥΝΑ: "ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ".

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του SigmaLive
Ναι στους ομοφυλόφιλους, όχι όμως στο σπίτι μας.
SigmaLive, 20 Φεβρουαρίου 2011.

Ναι στους ομοφυλόφιλους, όχι όμως στο σπίτι μας. Αυτή είναι η τάση που επικρατεί στην κυπριακή κοινωνία σύμφωνα με έρευνα της Prime Consulting για το Sigmalive. Φυσικά αυτό αλλάζει στις νεαρές ηλικίες, των οποίων οι απόψεις για το θέμα είναι εντελώς αντίθετες με αυτές των μεγαλυτέρων και όπως όλα δείχνουν είναι απλά θέμα χρόνου η αποδοχή των ατόμων με διαφορετική σεξουαλικότητα.
Όπως κατέδειξε η έρευνα, το 37,54% των ερωτηθέντων θα αποδεχόταν σίγουρα στην παρέα του ομοφυλόφιλους, ένα 25.24% μάλλον θα τους αποδεχόταν, ενώ ένα 24.92% δεν θα τους αποδεχόταν.


Ακόμη, αναλύοντας από ηλικιακής σκοπιάς τις απαντήσεις εξάγεται το συμπέρασμα πως οι νέοι μεταξύ 18 και 24 αποδέχονται πλήρως τους ομοφυλόφιλους, ενώ τα ποσοστά αποδοχής μειώνονται όσο αυξάνονται ο ηλικίες.
Όσον αφορά την αποδοχή ή όχι του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων, φαίνεται, , καθαρά ότι η κυπριακή κοινωνία, αποδέχεται μεν τους ομοφυλόφιλους, θα μπορούσε να τους εντάξει σε επίπεδο παρέας και φιλίας, αλλά μέχρι το σημείο που δεν υπάρχουν στο σπίτι της. Το 59,3% διαφωνεί με τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.


Η κυπριακή κοινωνία, ως επί τω πλείστον αρνείται να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα, καταφεύγοντας σε αυτή τη μορφή κοινωνικού ρατσισμού. Μέχρι πότε όμως; Από τη στιγμή που οι νέοι καταρρίπτουν πολλά στερεότυπα προηγούμενων γενεών, είναι αναπόφευκτη και η αποδοχή των ατόμων με διαφορετική σεξουαλικότητα.
Σε αυτό συμβάλλουν η γνώση και η ενημέρωση για τα θέματα ομοφυλοφιλία η οποία στην Κύπρο δεν βρίσκεται στα ίδια επίπεδα όπως σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: