Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Αντιγράφω από εδώ.
Διωγμός λόγω ιδιαιτερότητας
Με απέλαση από το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει μια ομοφυλόφιλη γυναίκα από την Ουγκάντα. Εάν πάει πίσω στη χώρα της κινδυνεύει η ζωή της καθώς η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Την είχαν ξυλοκοπήσει και διασύρει κατά το παρελθόν
Μια γυναίκα από την Ουγκάντα, η οποία είναι λεσβία, κατάφερε να παρεμποδίσει προσωρινά την απέλασή της.
Η Μπρέντα Νάμιγκειντ δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή της εάν από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου βρίσκεται πάει στην Ουγκάντα όπου η ομοφυλοφιλία εκεί είναι παράνομη.
Μάλιστα η αρχική της αίτηση περί ασύλου απορρίφθηκε καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι είναι όντως λεσβία.
Τώρα η περίπτωσή της θα περάσει από δικαστικό έλεγχο. Οι συνήγοροί της ζήτησαν από έναν δικαστή να εκδώσει απόφαση κατά της απέλασης της, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ.
Ο δικηγόρος της θα υποστηρίξει την παραμονή της στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά την σεξουαλικότητά της καθώς εάν γυρίσει στη χώρα της κινδυνεύει η ζωή της.
Η Νάμιγκειντ βρίσκεται τώρα σε ένα κέντρο κράτησης έξω από το Λονδίνο και δήλωσε στο BBC ότι την διακατέχει έντονος φόβος όταν σκέφτεται την ενδεχόμενη επιστροφή της στη πατρίδα.
Το 2002 μάλιστα ξυλοκοπήθηκε και διασύρθηκε για αυτό και αποφάσισε να φύγει. Σημειώνεται ότι ο ακτιβιστής υπέρ της ομοφυλοφιλίας Ντέιβιντ Κάτο ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου κοντά στη Καμπάλα.
Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις στην Ουγκάντα είναι παράνομες και επισύρουν μέχρι και ποινή φυλάκισης 14 ετών ενώ αξιωματούχος ήθελε να ενταχθεί και η θανατική ποινή στους "αμαρτωλούς".
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: