Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Let the (Out) Games begin.


Με 2500 λιγότερους απ' όσους περίμεναν οι διοργανωτές ξεκινούν τα Out Games στην Κοπενχάγη, ο διευθυντής όμως Uffe Elbaek δηλώνει ικανοποιημένος στην περίοδο οικονομικής κρίσης που βρισκόμαστε. Θα διαρκέσει από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Το μότο της διοργάνωσης είναι "Freedom to love, love of freedom" και ο πρότζεκτ μάνατζερ Ole Udsholt δηλώνει ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που πολλοί συμμετέχοντες θα είναι από χώρες της Μέσης Ανατολής, από χώρες που δεν είναι και τόσο εύκολο να είσαι γκέι.

Το κολύμπι, οι αγώνες δρόμου και το βόλεϊμπολ θα έχουν τους ποιό πολλούς συμμετέχοντες, ενώ τα 2/3 εξ αυτών είναι άντρες.


"Τα Outgames είναι ένα ολιστικό γεγονός", συμπληρώνει ο ίδιος. "Το συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, απευθύνεται στο μυαλό, το πολιτιστικό και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην καρδιά, τα αθλήματα στο σώμα. Είναι ένα πραγματικά τρισδιάστατο γεγονός."

Το συνέδριο θα διαρκέσει από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου με 1.000 προσκεκλημένους. Θα γίνει στο Danish Broadcasting Corporation’s Concert Centre καθώς και στο IT University. Θα υπάρχουν σέσιονς και γουόρκσοπς σε όλη την διάρκεια από εκπροσώπους 70 χωρών.

Το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει εκθέσεις, περφόμανς, γουόρκσοπς και πολλά-πολλά πάρτι. Στο Μουσείο της Κοπενχάγης, θα φιλοξενηθεί έκθεση για την Ιστορία της Ομοφυλοφιλίας στην χώρα (αλήθεια φαντάζεστε να γινόταν ποτέ αντίστοιχη τέτοια έκθεση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης;).

Δείτε επίσης το βίντεο για τα OutGames 2009.

Official video: Copenhagen 2009 World Outgames

From: Outgames

Η ιστοσελίδα της διοργάνωσης όπου μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες είναι εδώ. So, let the OutGames begin! Καλή επιτυχία!

[από το Advocate]

Δεν υπάρχουν σχόλια: