Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Κάθε τρεις ημέρες δολοφονείται ένα διαφυλικό άτομο κάπου στον κόσμο.

Αναδημοσιεύω από το μπλογκ της Μαρίνας Γαλανού:


Η σελίδα απ' όπου μεταφράζω ξεκινά το άρθρο λέγοντας "Sad, but probably not shocking" - θλιβερό, πιθανά όμως όχι σοκαριστικό. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να σοκάρει, εξαρτάται βέβαια απ' τα αντισώματα. Ας προχωρήσουμε όμως.

Σύμφωνα λοιπόν με την οργάνωση διαφυλικών Trangender Europe, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα που καταγράφει τα περιστατικά βίας κατά διαφυλικών ατόμων, καταδεικνύεται πόσο ανησυχητικά αυξάνει το επίπεδο συνεγερμού της βίας. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουνίου 2009, δολοφονήθηκαν 200 διαφυλικά άτομα. Δηλαδή κάθε τρεις ημέρες ένα διαφυλικό άτομο δολοφονείται κάπου στον κόσμο. Την έρευνα μπορείτε να την βρείτε εδώ, με πλήρη στοιχεία, πίνακες, ονόματα...

121 δολοφονίες έγιναν μέσα στο 2008, και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, 83. Στοιχεία επίσης μπορείτε να βρείτε και εδώ, στο Questioning Transphobia.
Ένα ζήτημα επίσης που θίγεται και σε άλλες λοαδ ιστοσελίδες, είναι ότι αυτά τα νούμερα δεν είναι τα πραγματικά, καθώς από πολλές χώρες δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία, ενώ σε άλλες καταγράφονται ως απλές δολοφονίες χωρίς να συμπληρώνεται ότι πρόκειται για δολοφονίες μίσους κατά διαφυλικών ατόμων και εκ των υστέρων πολλές φορές ανακαλύπτεται ότι επρόκειτο για τέτοιες.

Διαβάστε επίσης: Stop Being Shocked, ή ακόμη αυτό. Ο κατάλογος δύσκολα θα τέλειωνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: