Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Γάμος ομοφύλων στην Αλβανία;

Δεν ξέρω αν με γελούν τα μάτια μου. Διαβάζω το παρακάτω στην Καθημερινή:

Υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων oμοφυλόφιλων ο Μπερίσα

Οι αλβανικές αρχές τίθενται υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε ο Aλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σήμερα, εν όψει συζήτησης στο κοινοβούλιο νομοσχεδίου που θα παραχωρεί στα ομόφυλα ζευγάρια ίδια δικαιώματα με αυτά των ετεροφύλων.

«Ο νόμος, που ενδέχεται να προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, επιδιώκει να βάλει τέλος στις διακρίσεις και να επιτρέψει την πολιτική ένωση ατόμων του ιδίου φύλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μπερίσα, επικεφαλής του μεγαλύτερου συντηρητικού κόμματος της Αλβανίας.

- www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επίσης (για να το κάνουμε πιο πλήρες), μπαίνω στο gaylawnet, να δώ τί νόμοι ισχύουν στην γειτονική μας χώρα όσον αφορά τα λοαδ θέματα. Οι σημειώσεις που βλέπω αναφέρουν ότι το συναινετικό σεξ μεταξύ ομόφυλων ενηλίκων αποποινικοποιήθηκε το 1995, ότι υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει στα διαφυλικά άτομα να παντρεύονται και ότι επίσης υπάρχει επίσημη άρνηση στην αλλαγή των εγγράφων στα διαφυλικά άτομα.

2 σχόλια:

Ephemeron είπε...

Μπραβο πολυ ωραια!!!
Απ' την αλλη... με δυσκολια θα το καταπιω, αν δω οτι η Αλβανια νομιμοποιει το γκεί γαμο και η Ελλαδα οχι ακομη...
Και εχεις απολυτο δικιο στα σχόλια που εκανες στο blog μου, σχετικα με εκκλησια-θρησκεια (σ' ευχαριστω για τα σχολια, τα βρισκω καταπληκτικα)
Μηπως ειναι καιρος να καταλαβουμε οτι ισως το μεγαλυτερο εμποδιο για τα γκεϊ δικαιωματα, ειναι η τυφλη θρησκοληψια και τιποτα αλλο;
Γιατι κακα τα ψεματα... ποιος νοιαζεται, και ποιος βλαπτεται, αν ο γειτονας εχει παντρευτει εναν αντρα;;;
Εκτος απο τους "ψευτο-χριστιανους" φυσικα...

Tales from the other side of town είπε...

KS, ευχαριστώ για τα καλά σχόλια.
Μα ήδη μας έχουν ξεπεράσει χώρες τις Βαλκανικής. Η Σλοβενία έχει σύμφωνο συμβίωσης παράδειγμα, και συζητείται και σε άλλες.
Η Βουλγαρία και η FYROM υιοθέτησαν προ ενός χρόνου νομοθεσία κατά των διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, συνεπώς μ' αυτές ήμαστε στο ίδιο σημείο, γρήγορα να δείς που θα μας ξεπεράσουν.
Αν και δεν μου αρέσει να παίρνω θέση σε ζητήματα αυστηρά κομματικά, πρέπει να φύγει σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ - αν γίνεται και αύριο το πρωί! Αντιπροσωπεύει ότι πιο αρτηριοσκληρωτικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.