Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Για έναν κόσμο ελεύθερο από ομοφυλόφιλους.


Η λοαδ κοινότητα της Αυστραλίας έχει εξαγριωθεί από ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε σε σχολείο της χώρας στο οποίο αναφέρεται ότι "οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να εξαλειφθούν από την κοινωνία".

Το φυλλάδιο αυτό συντάχτηκε από ομάδα πρώην μαθητών του σχολείου Xavier High School, καθολικού σχολείου στο Albury.

Στο εντιτόριαλ, ο συντάκτης Matt Price, αναπτύσει το όραμά του για έναν κόσμο "ελεύθερο από τους ομοφυλόφιλους". Συνεχίζει καλώντας όσους έχουν επιχειρήσεις να μην προσλαμβάνουν ομοφυλόφιλους, ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως "θεραπευμένος" από την ομοφυλοφιλία ο ίδιος και τώρα βαδίζει την ζωή του σε έναν νέο ετεροφυλόφιλο δρόμο.

Τα παραπάνω προέρχονται από το περιοδικό SX, όπου σημειώνεται επίσης η αντίδραση της λοαδ κοινότητας από τον γκέι ακτιβιστή Gary Burns που ζητά εξηγήσεις και απολογία από το σχολείο.

2 σχόλια:

Irene είπε...

Ωραία! "Θεραπεύτηκε" και αντί να πει ευχαριστώ και να χαρεί την "γιατριά" του θέλει να εξαφανίσει από προσώπου γης όλους τους ομοφυλόφιλους!!!

Φανταστείτε τί εντύπωση θα έκανε η ίδια κίνηση από πρώην καρκινοπαθή, πρώην καρδιακό, πρώην... πρώην...

Sometimes life sucks!

Tales from the other side of town είπε...

Irene,
έχει γίνει πολύς λόγος τώρα τελευταία για τους ex-gays, ή για τους ομοφυλόφιλους που "θεραπεύονται", είτε μετά χριστιανικής προσευχής, είτε με οδηγό τους το κοράνι (αν κι εκεί συνήθως περιμένει κρεμάλα), είτε ακόμη και με γιόγκα...

Στα δικά όμως, ας μην πάμε μακριά, εγώ θυμάμαι στα χρόνια που ήμουν στο σχολείο, παπά θρησκευτικό, ο οποίος δεν κοίταγε με καθόλου καλό μάτι τα παιδιά που είχαν μία κάποια θυληπρέπεια και υπήρχαν φορές που καλούσε τον γονέα για να δώσει "συμβουλές" για να βάλει το παιδί στον "σωστό δρόμο". Δυστυχώς βλέπεις η ομοφυλοφοβία δεν έχει σύνορα, και όταν υπάρχει ο χώρος, μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, από "συμβουλές"...μέχρι "θεραπείες"...

Καλώς σε βρίσκω :-)