Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ένα ζευγάρι γυναικών γιορτάζει την 70η επέτειό του!

Η Caroline Leto και η Venera Magazzu πίνουν μαζί την λεμονάδα τους στον καναπέ τους στην Dania Beach:

"Δεν πρόκειται να κάνουμε κάποιο πάρτι", λέει η Magazzu, 97 ετών, επιμένοντας ότι είναι αρκετά μεγάλες για κάτι τέτοιο.

"Ω, ναί, θα κάνουμε", απαντά η σύντροφός της, Leto, 96, που σημειώνει ότι ακόμη μπορεί να χορέψει πόλκα. "Και μάλιστα μεγάλο πάρτι".

Και πράγματι. Ένα πάρτι για ένα ζευγάρι που γιορτάζει την 70η επέτειό του είναι μεγάλη υπόθεση, αναμφίβολα. Αυτή όμως η γιορτή της αγάπης γι' αυτές έχει μια ιδιαίτερη σημασία - έπρεπε για δεκαετίες να την κρύβουν.

"Δεν μπορούσες να πείς σε κανέναν ότι είμαστε ζευγάρι, είμαστε ερωμένες", λέει η Leto. "Θα έλεγες ότι είμαστε φίλες, μερικοί νόμιζαν ότι είμαστε αδερφές".

Κι όμως, οι Leto και Magazzu, υποβαθμίζουν τον ρόλο που έπαιξαν στην τοπική λοαδ κοινότητα. Πολλοί φίλοι και γνωστοί όμως μιλούν γι' αυτόν, θαυμάζοντας τον τρόπο που η αγάπη τους κατάφερε να υπερβεί όλα τα προβλήματα που στάθηκαν στην διαδρομή τους.

Και έτσι την 17η Αυγούστου τα μέλη της Etz Chaim (γκέι και λεσβιακή ομάδα) σχεδιάζουν να δώσουν ένα πάρτι προς τιμήν τους - άλλωστε θα έχουν να μάθουν πόλκα απ' αυτές που την γνωρίζουν άριστα!

"Ειλικρινά, νομίζω ότι είναι ερωτευμένες όσο ποτέ, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή", λέει μια πολύ στενή τους φίλη και μέλος της ομάδας. "Κοίταξε τα στρέητ ζευγάρια. Θα είναι τύχη αν κρατήσει 7 χρόνια ο γάμος τους. Αυτή είναι μια συναρπαστική ιστορία αγάπης!".

Διαβάστε όλο το άρθρο στην South Florida Sun-Sentinel, πιέζοντας εδώ.

2 σχόλια:

Βρομιστεράκι είπε...

Όμορφο και συγκινητικό να βλέπεις ζευγάρι μετά από τόσα χρόνια να είναι μαζί και αγαπημένο!

Tales from the other side of town είπε...

Πράγματι!
Καλώς σε βρίσκω :-)