Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΗΠΑ: Για την κατάργηση του Don't Ask Don't Tell

Αυτό είναι προσχέδιο από βιντεάκι που προετοιμάζεται για την κατάργηση της πολιτικής απαγόρευσης στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό (την λεγόμενη πολιτική Don't Ask Don't Tell)


From: Ttoliver3

[από το Queers United]

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, προεκλογικά είχε πάρει θέση υπέρ της κατάργησης. Αλήθεια γνωρίζει κανείς τί ακριβώς συμβαίνει στον ελληνικό στρατό; - επίσημα εννοώ.

4 σχόλια:

xomeritis είπε...

Πολιτική η οποία υιοθετήθηκε επί Clinton, παρά τις προσδοκίες πολλών...

Tales from the other side of town είπε...

ακριβώς, έτσι είναι (ας μην τα ρίχνουμε όλα στον μπους)...

gay super hero είπε...

H πολιτική αυτή υιοθετήθηκε επί Κλίντον σε αντικατάσταση της παλιότερης που προέβλεπε ότι ο στρατός είχε δικαίωμα να ξεκινάει αυτόβουλα έρευνες με σκοπό την αποκάλυψη της προσωπικής ζωής των στρατιωτών και την αποπομπή τους. Το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να κάνει ο Κλίντον ότι έγινε πρόεδρος ήταν να καταργήσει πλήρως την απαγόρευση των γκέι στο στρατό. Όμως έφαγε τα μούτρα του και αναγκάστηκε να συρθεί σε αυτό το συμβιβασμό. Ο οποίος προβλέπει ότι ο στρατός δεν μπορεί μεν να σκαλίζει την προσωπική ζωή των στελεχών του, πρέπει όμως και αυτοί να είναι "διακριτικοί" σχετικά με τις προτιμήσεις τους.

Στην πολιτική δεν φτάνει ο ιδεαλισμός. Χρειάζεται επίσης ικανότητα, πονηριά και σωστό timing. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος πρόεδρος τα διαθέτει. Τα σημάδια που έχει δείξει μέχρι τώρα είναι καλά.

Tales from the other side of town είπε...

ευχαριστούμε για τις πληροφορίες gsh.