Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Ήταν ο Τεν Τεν γκέι;

Αντιγράφω από εδώ:

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι περιπέτειες του βέλγου ρεπόρτερ έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Τεν Τεν γίνεται 80 ετών και με την ευκαιρία της επετείου ο Μάθιου Πάρις των «Τimes» ερευνά τον βίο και την πολιτεία του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο ήρωας ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Τεν Τεν έκανε αμέτρητα ταξίδια παρέα με τον πιο πιστό του φίλο, τον σκύλο του Μιλού, όμως οι αναγνώστες δεν τον είδαν ποτέ να έχει κάποια γυναίκα για σύντροφό του. Στο εύλογο, όσο και αναπάντητο, ερώτημα αν ήταν ή όχι γκέι δίνει καταφατική απάντηση ο δημοσιογράφος των βρετανικών «Τimes».

Ο Μάθιου Πάριςθεωρεί απίθανο να μη γνώρισε ο νεαρός ήρωας ποτέ κάποια γυναίκα για να τον συναρπάσει. Αλλωστε από τον Τεν Τεν δεν έλειπαν τα εξωτερικά χαρίσματα, ούτε και η εξυπνάδα. Ισως βέβαια η ζωή του να ήταν τόσο γεμάτη από τις περιπέτειες του επαγγέλματός του που δεν χωρούσε η παρουσία κάποιας γυναίκας. Ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο, τόσες ενδείξεις που μας «αναγκάζουν» να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Τεν Τεν ήταν ομοφυλόφιλος.

Πρώτον, το γεγονός ότι η οικογενειακή του καταγωγή έμενε πάντα θολή, καθώς ποτέ ο ίδιος ο ήρωας δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτήν. Οι ψυχολόγοι μάς επιβεβαιώνουν ότι αυτό αποτελεί συχνό σύνδρομο των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι αποφεύγουν τις αναφορές στο οικογενειακό παρελθόν τους.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του εμφανίζεται περισσότερο ως κατάσκοπος παρά ως δημοσιογράφος, στοιχείο που υποδηλώνει και αυτό τις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Οι μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι η κατασκοπεία είναι ένας τομέας που ελκύει τους ομοφυλόφιλους.

Το στοιχείο όμως που φαίνεται ικανό να πείσει και τους πλέον δύσπιστους δεν είναι άλλο από το ότι οι περισσότεροι φίλοι του βέλγου δημοσιογράφου είναι άνδρες και μάλιστα ανύπαντροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: