Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο Κοινωνιολογίας της Γ' Λυκείου για τον γάμο ομοφύλων.

Αντιγράφω απόσπασμα από το βιβλίο Κοινωνιολογίας της Γ' Λυκείου. Ο τίτλος της ενότητας είναι: "Προκλήσεις, προβλήματα, προοπτικές της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας".

"Ο προβληματισμός για το μέλλον της οικογένειας είναι έντονος. Τα νέα οικογενειακά σχήματα, όπως οι συμβιώσεις που δεν αποσκοπούν στην αναπαραγωγή του είδους (γάμοι ομοφυλοφίλων), που εμφανίζονται ιδίως στη Δυτική Ευρώπη, προκαλούν προβληματισμούς ως προς τις θεσμικές ρυθμίσεις".

2 σχόλια:

xomeritis είπε...

Τότε να ευχηθούμε οι άνθρωποι να ήταν αγκινάρες, καβούρια ή σκύλοι, που είναι ευτυχισμένα όντα χωρίς ανάλογους προβληματισμούς.

Θετικό πάντως το "προκαλούν προβληματισμούς ως προς τις θεσμικές ρυθμίσεις". Η χρήση του θεσμικές.

Αρνητικό η συσχέτιση του "που δεν αποσκοπούν στην αναπαραγωγή του είδους" ως επιχείρημα για τους ίδιους που το χρησιμοποιούν. 1) Γιατί ταυτίζει τον άνθρωπο με τα υπόλοιπα έμβια όντα που απλά επιβιώνουν (2000 χρόνια χριστιανισμού τα πετάει στην τουαλέτα, για παράδειγμα) και 2) γιατί αγνοεί ότι στη φύση απλά και μόνο για την αναπαραγωγή του είδους συμβαίνουν σημεία και τέρατα.

gay super hero είπε...

Aς πει κάποιος σε όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους ότι η "αναπαραγωγή του είδους" γίνεται μια χαρά και εκτός γάμου, όπως μια χαρά μπορούν να "αναπαραχθούν" μέσω ιατρικής υποβοήθησης και τα ομόφυλα ζευγάρια. Κάτι που κάνουν άλλωστε και πολλά ετερόφυλα ζευγάρια.

Επιτέλους, μιλάμε για ανθρώπους όχι για μοσχάρια.