Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ο ανοικτά γκέι επίσκοπος Gene Robinson στην τελετή ορκομωσίας του Ομπάμα ++

Τελικά η συνεχιζόμενη κριτική και η αποστολή χιλιάδων εκατοντάδων e-mails και επιστολών φαίνεται ότι έφερε αποτέλεσμα. Μιλάμε για τις διαμαρτυρίες της λοαδ κοινότητας για την συμμετοχή του ομοφυλοφοβικού πάστορα Rev. Warren στην ορκομωσία του εκλεγμένου Προέδρου Ομπάμα.

Ανακοινώθηκε λοιπόν χτες ότι παρών στην ορκωμοσία θα είναι επίσης ο ανοικτά γκέι επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Gene Robinson. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρεται ότι αυτό είχε προγραμματιστεί από καιρό. Ωστόσο η λίστα των προσώπων που θα συμμετείχαν στην τελετή ορκομωσίας είχε καταρτιστεί από πριν απ' τα Χριστούγεννα και ο Robinson, δεν ήταν ανάμεσα σ' αυτούς.

Έτσι από πολλούς δημοσιογράφους αυτό θεωρείται μια νίκη της λοαδ κοινότητας, καθώς αποφασίστηκε τελευταία στιγμή για να μετριάσει τις συνεχιζόμενες έντονες διαμαρτυρίες.

Crossposted: Queers United, Queerty.

----------------------------------------------------------
Εν τω μεταξύ, το λοαδ δίκτυο της Σκωτίας, Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Network (LGBT Network) ζητά απ' την κυβέρνησή του να άρει την απαγόρευση για τον γάμο ομοφύλων και να δώσει το δικαίωματα σε όλους τους πολίτες της Σκωτίας στον πολιτικό γάμο.

Υπάρχει on-line επιστολή-αίτημα προς την κυβέρνηση της Σκωτίας, για τον σκοπό αυτό. Μπορείτε να το υπογράψετε πιέζοντας εδώ. Για όσους/όσες πιστεύουν ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί χωρίς τους πολίτες.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Ένας γκέι μαζί με έναν ομοφοβικό. Κάτι σαν τα τηλεοπτικά παράθυρα ένα πράγμα ;-)

Επίσης θα ήθελα να ξέρω ποιος θα εκπροσωπήσει τους μη χριστιανούς και τους άθεους σ'αυτή την ορκωμοσία.