Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Coquille: μία φυλή στο Όρεγκον που αναγνωρίζει τον γάμο ομοφύλων

[photos: από το Pride 2008 της Νέας Υόρκης, όπου συμμετείχαν μέλη της Two-Spirit Society, από www.ne2ss.org/]

Η φυλή των Coquille ζεί στα νότια της πολιτείας του Όρεγκον, μιας πολιτείας που ο γάμος ομοφύλων απαγορεύεται μετά από σχετικό δημοψήφισμα που είχε γίνει στις εκλογές του 2004.

Οι Coquille ωστόσο είναι αναγνωρισμένη φυλετική μειονότητα με δική της κυριαρχία στα εδάφη που ζουν οι κάτοικοι της φυλής και δεν περιορίζονται από το σύνταγμα της πολιτείας. Τον Αύγουστο λοιπόν του 2008 αποφάσισαν να αναγνωρίσουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Σύμφωνα με το βιβλίο του Brian Gilley, καθηγητή ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, Becoming Two-Spirit: Gay Identity and Social Acceptance in Indian Country, ιστορικά, σε πολλές φυλές αυτοχθόνων της αμερικανικής ηπείρου, ήταν αποδεκτές οι ενώσεις ατόμων του ιδίου φύλου, η αμφιφυλοφιλία και η διαφυλικότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.
-----------------------------------------------------------------
Οι Blackfire είναι ένα γκρουπ που τα μέλη του (τρία αδέρφια) ανήκουν στη φυλή των Ναβάχο. Είναι αρκετά πολιτικοποιημένοι με θέματα που επικεντρώνονται στην οικολογία, στην γενοκτονία των αυτοχθόνων της αμερικής και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πρώτο τους άλμπουμ, One Nation Under, ηχογραφήθηκε με την βοήθεια του Joey Ramone, των Ramones και πήρε το βραβείο Native American Music Awards, του 2005.

Blackfire - It Aint Over!

From: blackfire23
Πολύ καλοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: