Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Για την επίθεση με βιτριόλι ενάντια σε συνδικαλίστρια μετανάστρια

Αντιγράφω από εδώ (υπάρχουν πολλά ακόμη δημοσιεύματα σε όλο τον Τύπο):

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι της στα Πετράλωνα. Της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο, προκαλώντας της ανεπανόρθωτες βλάβες. Η Κούνεβα είναι συνδικαλίστρια και, σύμφωνα με συναδέλφους της, δεν δέχτηκε να λάβει λιγότερα χρήματα από όσα της αναλογούσαν ως δώρο Χριστουγέννων. Εάν εξαιρέσει κάποιος τις αντιδράσεις των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, η βία εναντίον μιας 40χρονης γυναίκας στη χειρότερη μορφή της άφησε αδιάφορους όλους τους άλλους, ακόμα και τα τηλεοπτικά κανάλια, που αυτές τις ημέρες αναζητούν τέτοιου είδους θέματα, όχι για να περιγράψουν την ουσία τους, αλλά για να εντυπωσιάσουν και να γεμίσουν δάκρυα τους τηλεθεατές. Μπορεί να έχει όμως και αυτό εξήγηση. Η Κωνσταντίνα δεν είναι Ελληνίδα, άρα δεν ψηφίζει και δεν έχει κανένας ανάγκη τη γνώμη της...

Ειλικρινά ντρέπομαι που υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει τίποτα πιό αποκρουστικό και γλοιώδες από το φίδι του ρατσισμού που έρπει ανάμεσά μας. Τίποτα!
-------------------------------------------------
The Clash - Career Opportunities

From: noodles1984.

3 σχόλια:

stassa είπε...

Ρατσισμός και σεξισμός μαζί. Δεν τη σπάσαν στο ξύλο, ή να την πυροβολήσουν, της ρίξαν βιτριόλι. Παραδοσιακή επίθεση σε γυναίκες... αμφιβόλου ηθικής.

Tales from the other side of town είπε...

εκτός που της έριξαν βιτριόλι, την εξανάγκασαν να το καταπιεί κιόλας και έχουν καεί και εσωτερικά της όργανα, έχει χάσει το ένα της μάτι, έχουν καεί οι φωνητικές της χορδές και επικοινωνεί απ' τη στιγμή που συνήλθε με χαρτάκια...και πάλι καλά που ζεί δηλαδή...
ανατριχίλα!

xomeritis είπε...

Αίσχος, ιδιαίτερα ως προς το μήνυμα της συγκεκριμένης επίθεσης (ότι αξίζει μια γυναίκα είναι η εξωτερική της εμφάνιση, χωρίς αυτήν τίποτα).

Θυμάμαι μια παλαιότερη ανάρτησή μου, τουλάχιστον είχα σκεφτεί αυτά δε συμβαίνουν στην Ελλάδα (εκτός από τρελούς), είχα σκεφτεί με αυταρέσκεια.