Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα (+ ενημέρωση 15/1 - η ψηφοροφία)

Διαβάστε από το μπλογκ του e-lawyer, εδώ, το ψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το κείμενο βέβαια είναι πολιτικό και όχι νομικά δεσμευτικό, είναι όμως ένα σπουδαίο εργαλείο για τις εξελίξεις στο μέλλον.

1.- Μιλά ξεκάθαρα για τις διακρίσεις που υφίστανται τα λοαδ άτομα.

2.- Μιλά ξεκάθαρα για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων ατόμων και για την ανάγκη της αμοιβαίας αναγνώρισης της ισχύουσας νομοθεσίας μεταξύ κρατών μελών ώστε να διασφαλίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ε.Ε. (οδηγία 2004/38).

3.- Μιλά ξεκάθαρα για τη χορήγηση ασύλου σε λοαδ άτομα που διώκονται από κράτη λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

4.- Μιλά για την ανάγκη κατάρτισης μελέτης για την προστασία από τις διακρίσεις των διαφυλικών ατόμων (ιδίως όπως αναφέρει σε ό,τι αφορά τους κινδύνους παρενόχλησης και βιαιοπραγίας). [εδώ θα ήθελα περισσότερη τόλμη - μελέτες γίνονται και θα γίνουν, οι πράξεις είναι το ζητούμενο].

5.- Αναδεικνύει την γύμνια και την άγνοια του έλληνα συνηγόρου, όπως σωστά είχε επισημάνει σε προηγούμενο ποστ του ο e-lawyer εδώ και όπως επίσης σωστά είχε χαρακτηρίσει στο Απέναντι Πεζοδρόμιο ο erva_cidreira, εδώ, Συνήγορο του Ετεροφυλόφιλου Πολίτη - χωρίς παρενθέσεις.
---------------------------------------------------------------
* Ενημέρωση Πέμπτη 15/1/2009:

Όπως μας ενημερώνει ο e-lawyer, σε ποστ του εδώ, το ψήφισμα πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφους 401 υπέρ, 220 κατά και 67 απουσίες.

Επίσης, αν θέλετε να δείτε την λίστα των ευρωβουλευτών που στήριξαν το ψήφισμα ως προς το σκέλος του συμφώνου συμβίωσης πριν αυτό περιληφθεί στο ψήφισμα (15/12/2008), πιέστε εδώ.

2 σχόλια:

xomeritis είπε...

Να δούμε τίνος το αυτί θα ιδρώσει...

Tales from the other side of town είπε...

μάλλον για να ιδρώσει τ' αυτί κάποιων εξαρτάται (και) από μας...