Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Μια διαφήμιση, ένας βουλευτής του ΛΑΟΣ, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και...το παρδαλό κατσίκι.

Είναι πολλές φορές που δεν μπορώ ν' αποφασίσω αν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ με διασκεδάζουν ή με εκνευρίζουν. Κάπου στο μεταίχμιο βρίσκομαι.

Βρίσκω μετά από e-mail που έλαβα, το ακόλουθο κείμενο που σχετίζεται με την αντίδραση του βουλευτή αυτού του κόμματος (δεν μπορώ να το επαναλαμβάνω - σόρρυ), κυρίου Πολλατίδη ο οποίος είδε μια διαφήμιση της εταιρείας που του παρέχει υπηρεσίες ίντερνετ (hol) και εξανέστη, διότι "η διαφήμιση περνά υπόκρυφα ιδεολογικά μηνύματα" που υποκινούν σε ομοφυλοφιλική συμπεριφορά!

Και ιδού ο εθνοσωτήρας ήρθε - σε ρόλο άλλου σούπερμαν, να υψώσει το "πατριωτικό" του ανάστημα και να προφυλάξει το έθνος από τους προδότες κίναιδους και...την Νέα Τάξη Πραγμάτων (εδώ μπαίνει το παρδαλό κατσίκι).

Μιλάμε λοιπόν γι' αυτή την διαφήμιση της hol:



Και τώρα Πολλατίδης with no more comments:

Πέραν της χαμηλοτάτης αισθητικής της διαφημίσεως, ο ανυποψίαστος και απροετοίμαστος παρατηρητής της ασφαλώς μπερδεύεται και αργεί να καταλάβει (εάν καταλάβει) το πραγματικό μήνυμα. Τι διαφημίζεται εν τέλει; Το πακέτο σύνδεσης ή η ομοφυλοφιλία! Μάλλον επιχειρείται να διαφημισθούν και τα δύο.

Μετά απ' όλα αυτά, ο κ. Πολατίδης έστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Διευθυντά,
Με λύπη και οργή συγχρόνως αποφάσισα να διακόψω την συνεργασία μου με την εταιρεία σας εξ αιτίας της προσβλητικής για το ήθος, την νοημοσύνη και την αξιακή μου συγκρότηση ως ανθρώπου διαφημίσεώς σας η οποία προβάλλει και προωθεί πρότυπα ξένα προς εμέ αλλά και προς την συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου. Αναφέρομαι, φυσικά, στην σχετική τελευταία διαφήμισή σας η οποία παρουσιάζει την ομοφυλοφιλική παρέκκλιση ως κάτι το απολύτως φυσικό, ομαλό και αποδεκτό από την κοινωνική και οικογενειακή ηθική. Εύχομαι βεβαίως, εάν ευτυχείτε να έχετε παιδιά, αυτά να μην την έχουν δει. Εγώ πάντως έφριξα μόνον με την ιδέα ότι παιδιά στην αγνή και τρυφερή τους ηλικία έχουν δει την διαφήμιση και έχουν λάβει το ανώμαλο, αντιφυσικό, αντικοινωνικό, αντιανθρώπινο και ανήθικο μήνυμά της.
Σας δηλώ κατηγορηματικά ότι δεν είμαι διατεθειμένος με τα χρήματα τα οποία σας καταβάλλω για την προσφορά των υπηρεσιών σας να επιδοτώ με έμμεσο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες. Πιστεύω απόλυτα ότι η προσπάθεια προωθήσεως προϊόντων μέσω της διαφημίσεως και η λογική του κέρδους έχουν τα όριά τους.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, παρακαλώ πολύ όπως διακόψετε την σύνδεση την οποία έχω με την εταιρεία σας».

Θεωρούμε ότι η ανωτέρω στάση του Βουλευτή του ΛΑΟΣ υπαγορεύθηκε από τα στοιχειώδη ανθρώπινα ανακλαστικά ενάντια σε κάθε επίθεση και προσβολή της προσωπικής και κοινωνικής συγκροτήσεως του κάθε ατόμου και τέτοια θα έπρεπε να είναι η στάση του κάθε ενός από εμάς. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, διότι δεν είναι προσωπικό. Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα είναι γενικό. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων κτυπά παντού και τα πάντα. Ο τομέας της διαφήμισης είναι ένα προνομιακό πεδίο γι' αυτήν. Είναι χιλιοειπωμένο ότι σκοπός της είναι η διασάλευση της φυσικής τάξης και αρμονίας των κοινωνικών πραγμάτων για ευνόητους λόγους. Αντιφυσικά, αντικοινωνικά, ανήθικα πρότυπα και αξίες διαφημίζονται, προπαγανδίζονται και λανσάρονται ως φυσικότατα, κοινωνικότατα και ηθικώς επιτρεπτά. Ως ένα βαθμό, ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται.
Οι κοινωνίες αποδομούνται. Σε έναν μεγάλο βαθμό και η ελληνική. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα με το περίφημο νομοσχέδιο για την ελεύθερη συμβίωση ή, όπως πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε, νομοσχέδιο για την ελεύθερη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Πρόσφατα επίσης είναι και τα τελευταία γεγονότα βίας που βίωσε η πατρίδα μας απότοκα αυτού του σχεδίου που επιχειρείται. Το θέμα, λοιπόν, είναι η αντίσταση και η αντίδραση. Αντίδραση η οποία δεν θα πρέπει να είναι ατομική, αλλά μαζική και ουσιαστικά πολιτική. Και όταν λέμε ουσιαστικά πολιτική, εννοούμε την πατριωτική κοινωνική πολιτική. Ο νοών νοείτω!

------------------------------------------------------------
[πάντα στις αναρτήσεις μου βάζω την πηγή, ή κάποιο λινκ, εδώ ζητώ συγγνώμη απ' τους αναγνώστες μου, αλλά δεν θα το κάνω, αρνούμαι να διαφημίσω αυτή την φυλλάδα. κι επειδή όσο κι αν θέλω να το δω με χιούμορ, με πιάνει το σκληροπυρηνικό μου, Dead Kennedys και Holidays in Campodia:

From: pondscum77]

5 σχόλια:

stassa είπε...

Εγώ λέω να στείλουμε κι εμείς μια επιστολή στην hol και να διαμαρτυρηθούμε επειδή η διαφήμισή τους είναι ομοφοβική (αφού υπονοεί οτι η ανακοίνωση του γιού δεν είναι καλό νέο). Έτσι για να τους τρελλάνουμε. XD

Μ' αρέσουν τα μουσικά σου γούστα, btw :D

Tales from the other side of town είπε...

χεχεχ λες;
thanks :-)

Tales from the other side of town είπε...

α, και btw κάπου διάβασα ότι ο Jello Biafra θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Προέδρου στις ΗΠΑ με τους Πράσινους το 2012...

stassa είπε...

Μα... το 2012 θα τελειώσει ο κόσμος (σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας). Μαλακία, το άφησε για το τέλος...

Tales from the other side of town είπε...

χαχαχα, οι εκλογές θα είναι τον Νοέμβριο του '12, το τέλος (κατά Μάγιας) 21.12.2012 - λες ο Biafra να βγει και να είναι ο εξ' απ' οδώ; χαχαχ