Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Transgender Day of Remembrance / 20 Νοεμβρίου 2008

Αντιγράφω από το transs.gr (εδώ):



Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Διαφυλικά άτομα σήμερα, η 20η Νοεμβρίου. Στην ιστοσελίδα που διατηρείται γι' αυτό τον σκοπό http://www.transgenderdor.org/ βλέπουμε τις πόλεις σε όλο τον κόσμο που έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για όλα τα διαφυλικά άτομα που έχουν πέσει θύματα ρατσιστικής βίας.

Μία ημέρα μνήμης που σκοπό έχει να φέρει στην επιφάνεια την ρατιστική βία που υφίστανται καθημερινά τα διαφυλικά άτομα, μα ακόμη περισσότερο να φέρει στο «τραπέζι» της συζήτησης ακόμη πιο επιτακτικά το αίτημα των διαφυλικών ατόμων να συμπεριλαμβάνεται η ταυτότητα φύλου στους νόμους κατά της ρητορικής μίσους και βεβαίως κατά των εγκλημάτων μίσους.

Σύμφωνα με στατιστικές, στον δυτικό κόσμο, ένα τουλάχιστον διαφυλικό άτομο δολοφονείται κάθε μήνα, συχνά με ιδιαίτερα βίαιο και απάνθρωπο τρόπο.

Αυτή την ημέρα λοιπόν, ο νους μας, η καρδιά και η ψυχή μας, βρίσκονται κοντά σε όλες τις διαφυλικές γυναίκες και άντρες, που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας, που έχασαν τη ζωή τους λόγω της ρατιστικής τρανσφυλοφοβικής βίας.

Τιμή και μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: